Σε τέτοιες εποχές, που η ανεργία μαστίζει πολύ κόσμο, είναι ίσως άτοπο να συζητά κανείς για στροφή στην επαγγελματική σταδιοδρομία.
Αν όμως υπάρχουν κάποιοι που ψάχνουν μία εναλλακτική δουλειά- ή βέβαια άνεργοι που έχουν εξαντλήσει κάθε πιθανότητα ανεύρεσης εργασίας και θέλουν να αρπάξουν οποιαδήποτε διαθέσιμη ευκαιρία- η Washington Post έχει την απάντηση, καθώς δημοσίευσε μία λίστα με τις πιο απίθανες δουλειές στον πλανήτη.
1. Ψαράς ποδηλάτων στο Αμστερνταμ
Η πόλη είναι γνωστή για τα κανάλια της, αλλά και τους περίπου 2 εκατομμύρια ποδηλάτες που κυκλοφορούν σε αυτή. Τα δύο στοιχεία σε συνδυασμό δημιουργούν αυτή την περίεργη θέση εργασίας.
Σύμφωνα με το Public Radio International όσοι κάνουν αυτή τη δουλειά «ψαρεύουν» με ειδικά εργαλεία περίπου 15.000 ποδήλατα το χρόνο. Μάλιστα, αυτό το επάγγελμα υπάρχει από τη δεκαετία του ’60.
2. Ντετέκτιβ σκουπιδιών στη Γερμανία
Οσοι συνηθίζουν να πετούν μπαταρίες ή άλλα ανακυκλώσιμα υλικά, θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί. Υπάρχει η… αστυνομία των σκουπιδιών. Ουσιαστικά πρόκειται για ανθρώπους που ψάχνουν τα σκουπίδια των άλλων, αναζητώντας αντικείμενα που θα έπρεπε να πεταχτούνμε διαφορετικό τρόπο, καθώς η Γερμανία έχει έναν από τους πιο αυστηρούς νόμους σε αυτό το ζήτημα.
Σύμφωνα με το γερμανικό κανάλι ProSieben, οι ντετέκτιβ σκουπιδιών παίρνουν τη δουλειά τους πολύ σοβαρά, καθώς κάνουν ανάκριση στους γείτονες, εξετάζουν τις αποδείξεις από τα ψώνια και βέβαια ψάχνουν στους κάδους.
3. «Θερμαστής» κρεβατιών ξενοδοχείων στη Βρετανία
Το 2010, μία αλυσίδα ξενοδοχείων έκανε ένα πείραμα, προσφέροντας υπηρεσία… θερμαστή κρεβατιού, σύμφωνα με το Reuters. Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι φορούσαν μία μονοκόμματη πιτζάμα fleece, πριν μπουν στο δωμάτιο του πελάτη για να ζεστάνουν το κρεβάτι του, πριν επιστρέψει εκείνος.
4. Ατομο που υποδύεται τον επιχειρηματία ή το στέλεχος, στην Κίνα
Δεν χρειάζεται προϋπηρεσία. Απλά να δείχνει κανείς ωραίος με το κοστούμι. Τουλάχιστον αυτό δήλωσε ο Μιτς Μόξλεϊ δήλωσε στην Atlantic. Ο συγκεκριμένος ισχυρίζεται ότι προσελήφθη από αμερικανική εταιρεία για να την αντιπροσωπεύσει στην Κίνα.
Δεν απαιτούνταν προϋπηρεσία και του έδιναν 1.000 δολάρια την εβδομάδα, απλά για να είναι στην Κίνα, να κάνει χειραψίες και να παρακολουθεί ταινίες. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό το κάνουν οι εταιρείες προκειμένου να δημιουργήσουν την αίσθηση της σύνδεσης, που επιζητούν οι κινεζικές εταιρείες.
5. Πωλητής μυρμηγκιών
Δεν χρειάζονται πολλές διευκρινίσεις για αυτό το επάγγελμα. Οποιος το ασκεί απλά πληρώνεται για να πουλάει μυρμήγκια.
6. Επιβάτης επί πληρωμή, στην Ινδονησία
Οταν οι δρόμοι της Τζακάρτα γέμισαν αυτοκίνητα, τη δεκαετία του ’90, η δημοτική αρχή επέβαλε έναν περίεργο κανόνα: στις ώρες αιχμής θα έπρεπε να βρίσκονται τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σε κάθε αυτοκίνητο.
Κάπως έτσι προέκυψαν οι επιβάτες επί πληρωμή. Περιμένουν στην άκρη του δρόμου για να τους παραλάβουν οι οδηγοί, ώστε να καλύπτουν το όριο των επιβατών στο όχημα. Σύμφωνα με την Jakarta Post όμως, αυτή η δουλειά δεν αποφέρει ιδιαίτερα έσοδα. Οσοι μίλησαν στην εφημερίδα δήλωσαν ότι έπαιρναν ένα δολάριο για κάθε διαδρομή.
7. Σκιάχτρο αεροδρομίου, στη Γερμανία
Ο επίσημος τίτλος είναι «ειδικός για την βιολογική ασφάλεια», αλλά πρακτικά όποιος κάνει τη δουλειά είναι ένα ανθρώπινο σκιάχτρο. Οταν ειδοποιούνται ότι δεκάδες πουλιά βρίσκονται σε έναν αεροδιάδρομο όπου πρόκειται να προσγειωθεί αεροπλάνο, οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι σπεύδουν στο σημείο και ρίχνουν προειδοποιητικές βολές για να σκορπίσει το σμήνος, σύμφωνα με την Frankfurter Allgemeine Zeitung. Τις υπόλοιπες ώρες, προσπαθούν να εμποδίσουν τα πουλιά να μπουν στους χώρους του αεροδρομίου.