• Δείτε τα 12 πιο περίεργα κτίρια της ΕΣΣΔ – Ποιο δεν χτίστηκε ποτέ

  ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔01/05/2015 - 22:24 | Author: Newsroom

  Στις πρώην κομμουνιστικές χώρες της Ευρώπης και της Κεντρικής Ασίας, υπήρχε κάποιας μορφής αρχιτεκτονική ελευθερία, με αποτέλεσμα να έχουν κατασκευαστεί αρκετά άκρως εντυπωσιακά κτίρια που ακόμα δεσπόζουν 25 χρόνια μετά την πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού.

  alt

  Το “Μνημείο της Επανάστασης”, χτίστηκε στην Κροατία της τότε Γιουγκοσλαβίας και πρόκειται για γλυπτό που αφιερωμένο στους ανθρώπους της Moslavina.

  alt

  Αυτό το κτίριο βρίσκεται στην Γεωργία και υπήρξε το Υπουργείο Αυτοκινητοδρόμων. Αν και μοιάζει ότι είναι αποτέλεσμα Photoshop, είναι όχι μόνο πραγματικό, αλλά και λειτουργικό, αφού φιλοξενεί σήμερα την Κεντρική Τράπεζα της χώρας.

  alt

  Το σχεδόν σαν UFO, το “Σπίτι του Κομμουνισμού” βρίσκεται στην Buzludzha, μία ορεινή περιοχή της Βουλγαρίας.

  alt

  Στο εσωτερικό του κτιρίου η οροφή έχει σχεδόν πέσει ενώ οι τοίχοι είναι γεμάτοι με γκράφιτι.

  alt

  Το Forum Hotel στην Κρακοβία της Πολωνίας, είναι άλλο ένα δείγμα σοβιετικής αρχιτεκτονικής της δεκαετίας του ’70.

  alt

  Το “Makedonium”, ήταν ένα μνημείο στα Σκόπια, χτισμένο την δεκαετία του ’70 στη μνήμη της έναρξης της επανάστασης κατά των Τούρκων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στις αρχές του 1900.

  alt

  Στο Chisinau, της Μολδαβίας, ο άσχημος αυτός κύκλος, χτισμένος το 1981 έχει εγκαταλειφθεί εντελώς.

  alt

  Το μνημείο Shumen στην Βουλγαρία, χτίστηκε το 1981 και είναι ένα περίεργο γλυπτό που βασίζεται στην ιστορία της χώρας.

  alt

  “Το κάλεσμα της Μητέρας Γης” βρίσκεται στο Volograd, έχει 87 μέτρα ύψος και περιγράφει την μάχη του Stalingrad, έχει σχεδόν δύο φορές το μέγεθος του Αγάλματος της Ελευθερίας. (46 μέτρα).

  alt

  Το συγκεκριμένο κτίριο είναι αυτό του ραδιοφώνου της Bratislava στην Σλοβακία και χρειάστηκε 16 χρόνια για να ολοκληρωθεί, αφού έχει χτιστεί ανάποδα.

  alt

  Αυτό το θέρετρο στην Ουκρανία, περιλαμβάνει δύο αρχιτεκτονικά trend της σοβιετικής εποχής: την κατασκευή κτηρίων που μοιάζουν με UFO και αυτή κτιρίων που μοιάζουν να είναι στον αέρα.

  alt

  Στην Αγ. Πετρούπολη, το Ρωσικό Κέντρο Επιστημών, Ρομποτικής και Προγραμματισμού μοιάζει σύμφωνα με τον Bussines Insider με… σατανιστικό ναό.

  alt

  Άλλο ένα ενδιαφέρον κτίριο έχει κατασκευαστεί στην Βοσνία από τον ίδιο γλύπτη που έφτιαξε αυτό στην Κροατία.

  alt

  Tο πιο εντυπωσιακό των κτιρίων της Σοβιετικής Ένωσης, δεν χτίστηκε ποτέ, αφού η κατασκευή του πάγωσε λόγω του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου. Το κτίριο αυτό θα είχε ύψος 500 μέτρων.

  Loading...