Δείτε πως οι Anonymous απειλούν να «ρίξουν» το Μουντιάλ της Βραζιλίας

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔02/06/2014 - 23:25 | Author: Newsroom

Οι Anonymous απειλούν να «ρίξουν» το Μουντιάλ. Δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη του παγκόσμιου πρωταθλήματος που… συνοδεύεται από έντονες διαδηλώσεις στη Βραζιλία, εκπρόσωπος των γνωστών ακτιβιστών του διαδικτύου προαναγγέλλει μια μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπίθεση σε εταιρικούς χορηγούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Σύμφωνα με το iefimerida.gr ένα μέλος της ομάδας των Anonymous που αποκαλούσε τον εαυτό του Che Commodore δήλωσε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters ότι οι προετοιμασίες για την εκστρατεία έχουν ήδη αρχίσει. Παρά το γεγονός ότι δεν αποκάλυψε την ταυτότητά του και χωρίς να υπάρχουν αποδείξεις για την σχέση του με τους Anonymous, ο Commodore είχε εμπεριστατωμένη γνώση των δραστηριοτήτων της ομάδας και έδωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο λεπτομέρειες σχετικά με τις εταιρείες εναντίον των οποίων πρόκειται αυτή να στραφεί.

«Έχουμε σχέδιο επίθεσης» επισήμανε ο Commodore και πρόσθεσε: «Έχουμε ήδη προχωρήσει σε ελέγχους για να δούμε ποια sites είναι πιο ευάλωτα. Στο στόχαστρο είναι οι χορηγοί του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι εταιρείες – χορηγοί του Μουντιάλ έχουν καταγραφεί σε λίστα που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τις: Coca Cola, Budweiser, Adidas και Emirates Airlines.

Σύμφωνα με τον Commodore, μία από τις δοκιμές που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα είχε στόχο τον server του υπ. Εξωτερικών της Βραζιλίας και κατά την προσπάθεια αυτή διέρρευσαν δεκάδες εμπιστευτικά έγγραφα.

Αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών της Βραζιλίας είπε πάντως στο Reuters ότι μόνο 55 λογαριασμοί ηλεκτρονικού ταχυδρομείου παραβιάστηκαν και ότι τα μόνα έγγραφα που διέρρευσαν ήταν αυτά που είχαν επισυναφθεί στα emails και μερικά ακόμη από το αρχείο εγγράφων του υπουργείου.

Loading...
  • europalso

    ideascentral