• Δείτε πώς η αποστολή μηνυμάτων από το κινητό καταστρέφει τη σπονδυλική στήλη…

  ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔08/12/2014 - 11:44 | Author: Newsroom

  Ενα οχτάχρονο παιδί, ή έξι σακούλες με ψώνια από το σούπερ μάρκετ…Κάπως έτσι μεταφράζονται τα 22 κιλά. Είναι όμως επίσης και η πίεση που ασκείται στο κεφάλι ενός ενήλικα, τη στιγμή που κοιτάζει το κινητό του.

  Αυτό προκύπτει από μία νέα μέτρηση, που δημοσιεύθηκε στο Surgical Technology International.

  Ο Κένεθ Χάνσρεϊ, χειρούργος από τη Νέα Υόρκη, κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα χρησιμοποιώντας ένα μοντέλο ανθρώπινης σπονδυλικής στήλης στον υπολογιστή. Ενα μέσο ανθρώπινο κεφάλι ζυγίζει περίπου 3-4 κιλά και σκύβοντας κανείς για να ελέγξει το facebook, να στείλει ένα μήνυμα ή να κάνει κάτι άλλο στο κινητό του, αυξάνεται η βαρυτική έλξη στο κρανίο.

  «Καθώς το κεφάλι σκύβει προς τα εμπρός, η δύναμη αυξάνεται σε 10 κιλά στις 15 μοίρες, σε 15 κιλά στις 30 μοίρες, 18 κιλά στις 45 μοίρες και 22 κιλά στις 60 μοίρες», ανέφερε ο Χάνσρεϊ στη μελέτη του.

  Κάτι που σημαίνει πως είτε κανείς πρέπει να εκπαιδεύσει τον εαυτό του, ώστε να στέκεται σε όρθια θέση, την ώρα που κοιτάζει το smartphone, ή θα συνεχίσει να καταπονεί την σπονδυλική στήλη. Κάτι που μπορεί να προκαλέσει σε τραυματισμό, εκφυλισμό και καταστάσεις που απαιτούν επέμβαση, σύμφωνα με τον χειρούργο.

  alt
  Πηγή

  Loading...