Δείτε πώς αντιδρά η νέα γενιά στο ιστορικό Game Boy! [video]

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔05/08/2014 - 18:57 | Author: Newsroom

Υπήρξε το απόλυτο παιχνίδι για μια γενιά. Η φορητή παιχνιδομηχανή της Nintendo που πρωτοκυκλοφόρησε το 1989 στην Ιαπωνία και ακολούθως σε Βόρεια Αμερική και Ευρώπη “αιχμαλώτισε”

τα παιδιά μιας άλλης… εποχής…Μπορεί για τους “παλιούς” γνώριμους το Game Boy, που φέτος γιορτάζει τα 25α γενέθλιά του, να ξυπνά γλυκές αναμνήσεις, πώς όμως αντιδρά η νέα γενιά στην κονσόλα που άφησε εποχή και υπήρξε πρότυπο για όσα ακολούθησαν;

Για κάποια από τα παιδιά που πρωταγωνίστησαν στο “πείραμα” του Fine Brothers, το Game Boy ήταν κάτι εντελώς ξένο, ενώ για άλλα η γνωριμία είχε γίνει μέσω των γονιών τους.

“Ο μπαμπάς μου είχε ένα τέτοιο!” ακούγεται να λέει γεμάτος χαρά ο 10χρονος Caden για να μας προσγειώσει σε κλάσματα δευτερολέπτου. “Ήταν όμως ντροπιαστικό και δεν το ήθελα!”.

Η νέα γενιά δυσκολεύτηκε αρκετά να βρει την άκρη της με το Game Boy και να δοκιμάσει την αξέχαστη εμπειρία διασκέδασης μιας άλλης εποχής.

Για κάποια παιδιά η εμπειρία του Tetris -top selling παιχνιδιού- υπήρξε βαρετή και για κάποια άλλα, όπως μπορεί κανείς να διακρίνει στο βίντεο, εθιστική.

Οι φράσεις “σας άρεσε να παίζετε με αυτό;” και “λυπάμαι τους ανθρώπους παλαιότερων γενεών” σίγουρα για τους μεγαλύτερους έρχονται σαν μαχαιριά στην καρδιά…

Υπάρχουν όμως και οι εξαιρέσεις εκείνων των παιδιών που δεν απαξιώνουν μια άλλη εποχή, αλλά αναγνωρίζουν τον ρόλο που έπαιξε το Game Boy στην προώθηση της τεχνολογίας για τις σύγχρονες παιχνιδομηχανές.

Loading...
  • europalso

    ideascentral