Ξεροψημένες ή χοντροκομμένες, τραγανές και νόστιμες, με το χαρακτηριστικό χρυσοκίτρινο χρώμα τους και την έντονη μυρωδιά τους, οι τηγανιτές πατάτες είναι η αγαπημένη λιχουδιά μικρών και μεγάλων…

Πώς μπορούμε να φτιάξουμε όμως, την καλύτερη εκδοχή τους;

Τα πλεονεκτήματά τους είναι πολλά: είναι οικονομικές, μαγειρεύονται εύκολα και γρήγορα, ταιριάζουν σχεδόν με όλα τα φαγητά (αν χρησιμοποιηθούν ως συνοδευτικό) και είναι πεντανόστιμες και λατρεμένες.

Το βασικό μειονέκτημά τους είναι ότι… παχαίνουν.

Μπροστά σε ένα πιάτο όμως, με τραγανές χρυσοκίτρινες πατάτες, είναι πολύ δύσκολο να αντισταθούμε.

Οι περισσότεροι παρακάμπτουμε τις όποιες αναστολές… και η δίαιτα πάει περίπατο.

Οι τηγανιτές πατάτες μπορεί να θεωρούνται από τα πιο γρήγορα- πρόχειρα φαγητά, όμως η σωστή προετοιμασία τους χρειάζεται προσοχή στις λεπτομέρειες και μικρές τεχνικές που θα κάνουν την παραδοσιακή σπιτική συνταγή της γιαγιάς να φαντάζει παιχνιδάκι.

Το λάδι και το τηγάνι όμως δεν είναι αρκετά για να κάνουμε αυτό το φαγητό τέλειο και απολαυστικό.

Θέλει ένα παραπάνω τρικ που θα τις απογειώσει.

Αφού καθαριστούν και κοπούν, ρίχτε τις πατάτες σε ένα μπολάκι με νερό και λεμόνι για περίπου μισή με μία ώρα. Ύστερα τις σουρώνετε καλά, ρίχνετε λίγο αλάτι και τις ρίχνετε στο τηγάνι.

Θα είναι οι νοστιμότερες πατάτες που έχετε φάει ποτέ!!