Αυτή είναι η πιο διαδεδομένη μελωδία από έναν άγνωστο συνθέτη… [video]

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔03/08/2014 - 01:32 | Author: Newsroom

Μια σύνθεση του 1902 έγινε διάσημη από το 1992 και μετά και ακούγεται περίπου δύο δισεκατομμύρια φορές την ημέρα…

Στο βίντεο, που ακολουθεί θα ακούσετε τη μελωδία ενός Ισπανού κιθαρίστα του 19ου αιώνα, του Φραντσίσκο Ταρέγκα.

Το κομμάτι αυτό γράφτηκε το 1902 και ονομάζεται «Grand Vals».

Αρχικά, μπορεί να σας φανεί πως δε το γνωρίζετε, όμως αν το ακούσετε προσεχτικά θα καταλάβετε πως είναι από τους πιο γνωστούς και διαδεδομένους ήχους.

Κι αυτό γιατί όπως γράφει η Μηχανή του Χρόνου, η μελωδία του Ταρέγκα ακούγεται περίπου δύο δισεκατομμύρια φορές την ημέρα ή περίπου 20.000 φορές ανά δευτερόλεπτο.

Η μελωδία του Φραντσίσκο Ταρέγκα δεν είναι άλλη από αυτή, που χρησιμοποιεί η Nokia για τον βασικό ήχο κλήσης των τηλεφώνων της.

Η συγκεκριμένη μελωδία ακούστηκε για πρώτη φορά σε διαφήμιση της εταιρίας το 1992, μόλις 90 χρόνια αργότερα από τη σύνθεσή του.

Το 1994 βρισκόταν στη λίστα των ήχων κλήσης του κινητού 2110, με το όνομα «Type 7», ενώ σήμα κατατεθέν της εταιρίας έγινε το 1999, όταν μετονομάστηκε σε «Nokia tune».

Η εταιρεία τηλεπικοινωνιών Nokia αγόρασε τα δικαιώματα της μουσικής. Μάλιστα, ως επιχείρημα της χρησιμοποίησε το γεγονός πως εκείνη την έκανε γνωστή στο ευρύ κοινό.

Η ειρωνεία, σύμφωνα με τη Μηχανή του Χρόνου, είναι ότι ο μουσικός ήταν εξαιρετικά ντροπαλός και απέφευγε να παίζει μπροστά σε πολύ κόσμο. Ήθελε να τον ακούν μόνο οι στενότεροι φίλοι και συγγενείς του. Δυστυχώς για τον Ταρέγκα, η δημιουργία του πλέον ακούγεται μέχρι τα πέρατα του κόσμου.

Loading...
  • europalso

    ideascentral