Αυτές είναι οι 3 λέξεις που “ενοχλούν” … Δείτε τις

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔02/03/2015 - 20:55 | Author: Newsroom

Υπάρχουν τρεις, μικροσκοπικές, αλλά πολύ καταστροφικές λέξεις, που χρησιμοποιείς καθημερινά στην επαφή με το σύντροφο σου, οι οποίες μπορούν να διαλύσουν στην κυριολεξία τη σχέση σου.

Ακούγεται τρομακτικό, όμως ισχύει!
Ας τις δούμε αναλυτικά..
«Αλλά»: Αυτή η λέξη, είτε βρίσκεται στην αρχή είτε στο μέσο μιας φράσης σου, λειτουργεί σαν το delete του υπολογιστή σου, μιας και ακυρώνει οτιδήποτε προηγήθηκε. Αφορά ανθρώπους που αισθάνονται σε θέση άμυνας τη δεδομένη στιγμή. Προσπάθησε λοιπόν, να το αντικαταστήσεις.
«Δεν»: Η λέξη αυτή αποδεικνύει αυτομάτως το πόσο αρνητική στάση διατηρείς. Παρατήρησε τη διαφορά στο ύφος και το συναίσθημα που αυτό εκπέμπει, όταν για παράδειγμα, ο σύντροφος σου σού προτείνει να βγείτε έξω και εσύ του απαντάς «δε θέλω να βγω μαζί σου απόψε» αντί για «προτιμώ να μείνω μέσα απόψε». Εσύ ποια από τις δυο προτάσεις θα ήθελες να ακούσεις;
«Εσύ»: Η λέξη «εσύ» στην αρχή μιας πρότασης δεν αποτελεί και την καλύτερη επιλογή, για να ξεκινήσεις τη μέρα σου. Κάθε σου σχόλιο προς το σύζυγο ή σύντροφο σου που περιλαμβάνει τη λέξη αυτή στην αρχή του, προδίδει έναν αυταρχικό και επεμβατικό χαρακτήρα.
allyou.gr

Loading...
  • europalso

    ideascentral