• Από το τετράδιο της μαμάς! Συνταγή για σπιτική λεμονάδα

    ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔05/07/2015 - 18:10 | Author: Newsroom

    Τις Κυριακές μου αρέσει να σου προτείνω σπιτικά φαγητά, πιο παραδοσιακά και πάντα λαχταριστά!

    Σήμερα, θα κάνω μία εξαίρεση, δίνοντάς σου μία μοναδική συνταγή για λεμονάδα, που ανακάλυψα στο τετράδιο της μητέρας μου.

    Κάν’ την και δεν θα χάσεις!

    Υλικά
    500 ml φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
    500 γραμμ. ζάχαρη
    200 ml νερό

    Διαδικασία
    Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη σε πολύ χαμηλή φωτιά (χωρίς να πάρει βράση). Περιμένουμε μέχρι η ζάχαρη να λιώσει και να πάρει υγρή μορφή. Αφήνουμε να κρυώσει καλά σε θερμοκρασία δωματίου.Στύβουμε τα λεμόνια και σουρώνουμε το χυμό σε λεπτό σουρωτήρι. Ρίχνουμε το σουρωμένο χυμό μέσα στο κρύο πλέον σιρόπι ζάχαρης. Ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα.

    Μοιράζουμε τη συμπυκνωμένη λεμονάδα σε αποστειρωμένα γυάλινα μπουκάλια και τη διατηρούμε στο ψυγείο. Για να σερβίρουμε ανά πάσα στιγμή λεμονάδα, ανακινούμε το μπουκάλι με το συμπυκνωμένο χυμό και βάζουμε σε ποτήρι 1/3 χυμό και 2/3 κρύο νερό. Ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια σερβίρουμε με παγάκια.
    Πηγή

    Loading...
  • loading...