ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Νοσοκομείο πέθανε 200 ασθενείς σε λίγα λεπτά!

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔16/08/2014 - 00:17 | Author: Newsroom

Νοσοκομείο στην…Αυστραλία ζήτησε σήμερα συγγνώμη επειδή απέστειλε από λάθος ειδοποιητήρια θανάτου για 200 από τους ασθενείς του που βρίσκονταν εν ζωή.

Το νοσοκομείο Austin στη Μελβούρνη, τη δεύτερη πολυπληθέστερη πόλη της χώρας, “σκότωσε” από λάθος τους ασθενείς αυτούς στέλνοντας με φαξ τα ειδοποιητήρια θανάτου στους οικογενειακούς τους γιατρούς.
Τα ειδοποιητήρια εστάλησαν εξαιτίας μίας εσφαλμένης αλλαγής στο πρόγραμμα του υπολογιστή που χρησιμοποιεί το νοσοκομείο για την ενημέρωση των οικογενειακών γιατρών των ασθενών οι οποίοι παίρνουν εξιτήριο, αναφέρει το νοσοκομείο σε ανακοίνωσή του.
“Ζητούμε ανεπιφύλακτα συγγνώμη στις κλινικές που επηρεάστηκαν, οι οποίες κατά κύριο λόγο, επέδειξαν μεγάλη κατανόηση για το σφάλμα”, αναφέρει η ανακοίνωση. Η εταιρεία τονίζει ότι η φροντίδα των ασθενών δεν διακυβεύτηκε. Ο ιατρικός σύλλογος Αυστραλίας ανακοίνωσε ότι το σφάλμα ήταν απαράδεκτο και πιθανόν στενόχωρο για τους οικογενειακούς γιατρούς, ενώ ένας βουλευτής της αντιπολίτευσης το χαρακτήρισε σύμπτωμα ενός καταπονημένου συστήματος υγείας.
Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral