• Αδυνάτισμα: Ποιες ώρες επιτρέπεται να φάτε για να χάσετε βάρος

  ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔14/01/2017 - 20:41 | Author: Newsroom

  Στις αναρίθμητες έρευνες που έχουν γίνει για την απώλεια βάρους, έρχεται να προστεθεί άλλη μία που υποδεικνύει ποιες είναι οι ώρες που επιτρέπεται να φάμε αν θέλουμε να αδυνατίσουμε

  Η έρευνα έγινε σε 11 άνδρες και γυναίκες με παραπανίσια κιλά, οι οποίοι για 4 ημέρες έτρωγαν από τις 8 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι όλα τα γεύματά τους και τις επόμενες 4 ημέρες από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ.

  Σημειώνεται ότι οι συμμετέχοντες προσλάμβαναν μέσω των γευμάτων τον ίδιο αριθμό θερμίδων.

  Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι τις μέρες που οι συμμετέχοντες είχαν ολοκληρώσει τα γεύματά τους μέχρι τις 2 το μεσημέρι έκαιγαν περισσότερο λίπος και είχαν λιγότερες λιγούρες για παχυντικά φαγητά.

  Αντίθετα, όταν τα έτρωγαν από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, όπως συνηθίζουν πολλοί, έτειναν να είναι πιο πεινασμένοι.

  Έτσι, οι ερευνητές μας προτρέπουν τώρα να τρώμε ό,τι θέλουμε αλλά να ξεκινάμε στις 8 το πρωί και να έχουμε τελειώσει το φαγητό μας μέχρι τις 2 το μεσημέρι. Πρόκειται ουσιαστικά για μια πιο ανελαστική εκδοχή της πρότασης να ολοκληρώνει κάποιος τα γεύματα αργά το απόγευμα.

  Η λογική είναι ότι προσλαμβάνει θερμίδες μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας, οπότε τις καίει πιο εύκολα.

  Οι ειδικοί εικάζουν ότι παίζει ρόλο το γεγονός ότι το πρωί ο μεταβολισμός είναι πιο ενεργός και έτσι διατηρείται το σάκχαρο του αίματος σε φυσιολογικά επίπεδα και καίγεται πιο εύκολα το λίπος.

  onmed.gr

  Loading...