7 Πράγματα που Πρέπει να Καθαρίζετε σε Καθημερινή Βάση

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔19/02/2016 - 11:07 | Author: Newsroom

Υπάρχουν 7 πράγματα που αν τα καθαρίζετε σε καθημερινή βάση θα καταλήξετε να αφιερώνετε πολύ λιγότερο χρόνο στις δουλειές του σπιτιού. Όσο αντιφατικό και αν ακούγεται αυτό ισχύει 100% και θα καταλάβετε τον λόγο διαβάζοντας παρακάτω.


Πετσέτες κουζίνας Μπορεί οι πετσέτες στην κουζίνα σας να μην δείχνουν βρώμικες αλλά σύμφωνα με μια έρευνα της USDA οι συγκεκριμένες πετσέτες είναι ένα από τα πιο βρώμικα αντικείμενα στην κουζίνα σας. Φυσικά το ίδιο ισχύει και για τις πετσέτες μπάνιου. Έτσι θα πρέπει να τις αλλάζετε μέρα παρά μέρα ή και κάθε μέρα αν έχετε μεγάλη οικογένεια.

Καλό είναι να πλένετε τις πετσέτες της κουζίνας και του μπάνιου καθημερινά ή έστω μέρα παρά μέρα.

Πάγκοι Ο περισσότερος κόσμος αφήνει ή ακουμπάει πάνω στους πάγκους της κουζίνας ένα σωρό βρώμικα αντικείμενα όπως κλειδιά, λεφτά, γράμματα και λογαριασμούς και έτσι όπως οι πάγκοι λερώνονται και γεμίζουν μικρόβια. Καθαρίζετε καθημερινά τους πάγκους και πλένετε τακτικά το σφουγγάρι σας από επιφάνεια σε επιφάνεια για να μην μεταφέρετε τη βρωμιά.

Αν καθαρίζετε σε καθημερινή βάση τους πάγκους της κουζίνας, η κουζίνα σας θα παραμένει καθαρή σε μόνιμη βάση.

Τοίχοι στη ντουζιέρα Οι τοίχοι στη ντουζιέρα γεμίζουν εύκολα με μούχλα επειδή σε αυτό το σημείο υπάρχει πολύ υγρασία. Μετά από κάθε μπάνιο πέρνετε ένα πανί και σκουπίζετε τους τοίχους. Έτσι το μπάνιο σας θα είναι πάντα καθαρό και δεν θα αναπτύσσεται εύκολα μούχλα πάνω του.
Νεροχύτης μπάνιου Μπορεί να φαίνεται καθαρός αλλά είναι γεμάτος βακτήρια και βρωμιές. Χρησιμοποιήστε ένα ήπιο καθαριστικό για να τον καθαρίζετε, φροντίζετε να βάζετε λίγη χλωρίνη και γεμίζετέ τον με ζεστό νερό. Αφήνετε το νερό με τη χλωρίνη να δράσουν για 5 λεπτά και ο νιπτήρας σας θα λάμπει εύκολα και γρήγορα.

Πλύντε σε καθημερινή βάση τον νεροχύτη της κουζίνας και του μπάνιου γιατί εκεί συσσωρεύονται πολλά μικρόβια.

Πιάτα και ποτήρια Μην αφήνετε άπλυτα πιάτα και ποτήρια κατά τη διάρκεια της νύχτας. Θα γεμίσετε με ζωύφια και επιπλέον την επόμενη μέρα θα χρειαστείτε περισσότερη ώρα για να τα καθαρίσετε. Φροντίζετε να πλένετε τα πιάτα σας σε καθημερινή βάση ή τουλάχιστον βάζετέ τα στο πλυντήριο πιάτων.

Καφετιέρα Η καφετιέρα είναι ακόμα ένα αντικείμενο στην κουζίνα που πρέπει να καθαρίζετε σε καθημερινή βάση και ύστερα από κάθε χρήση. Πλένετε όλα τα εξαρτήματα με ζεστό νερό και σαπούνι και μην ξεχνάτε να σκουπίζετε και το εξωτερικό μέρος γιατί μπορεί να υπάρχουν πιτσιλιές.

Πλένετε τα πιάτα και τα ποτήρια σε καθημερινή βάση για να είναι πάντα ο νεροχύτης σας καθαρός και να βγαίνουν οι λεκέδες πιο εύκολα.

Καθαρίζοντας αυτά τα 7 αντικείμενα σε καθημερινή βάση οι δουλειές που θα έχετε να κάνετε το σαββατοκύριακο θα είναι πολύ λιγότερες ενώ η κουζίνα και το μπάνιο σας θα είναι πάντα καθαρά.
spirossoulis.com

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral