7 περίεργα συμπτώματα, που κρύβουν σοβαρά προβλήματα υγείας

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔09/09/2015 - 13:17 | Author: Newsroom

Από τα πόδια μέχρι την κορυφή, τα συμπτώματα που ακολουθούν μπορεί να σας δώσουν τις πρώτες ενδείξεις σχετικά με το σώμα σας και τις πιθανές ασθένειες που μπορεί να αναπτύξετε στο μέλλον.

Ελέγξτε: Την Αίσθηση της Οσφρησης
Για: Νόσο Alzheimer.
Μια αδυναμία στην οσφρητική-ικανότητα, θα μπορούσε να είναι ένα από τα πρώτα σημάδια της νόσου Αλτσχάιμερ, σύμφωνα με μια μελέτη του αμερικανικού Εθνικού Ινστιτούτου Νευρολογικών Διαταραχών και Εγκεφαλικού Επεισοδίου.
Σε ποντικούς διαπιστώθηκε ότι μία πρωτεϊνη (πρόδρομη πρωτεΐνη του αμυλοειδούς), η οποία εμπλέκεται στην ανάπτυξη της νόσου του Alzheimer, όταν τους χορηγήθηκε σε μεγάλη ποσότητα, προκάλεσε νέκρωση νευρικών κυττάρων στις μύτες τους, σε πολύ υψηλότερα ποσοστά, σε σύγκριση με τους φυσιολογικούς ποντικούς.
Οι αλλαγές που συμβαίνουν στο οσφρητικό σύστημά σας και οφείλονται στη νόσο Alzheimer, μπορεί να είναι παρόμοιες με αυτές που συμβαίνουν σε άλλες περιοχές του εγκεφάλου, αλλά στα κύτταρα της μύτης εκδηλώνονται πολύ νωρίτερα. Σιγά-σιγά χάνετε την αίσθηση της όσφρησης, κάτι που μπορεί να είναι φυσιολογικό μετά την ηλικία των 70, αλλά αν παρατηρήσετε να συμβαίνει μία τέτοια κατάσταση σε πολύ νεότερη ηλικίας – ή ακόμα περισσότερο εάν συμβεί ξαφνικά – απευθυνθείτε στο γιατρό σας.

Ελέγξτε : Τα Νύχια σας
Για : Λύκο.
Τα υγιή νύχια είναι συνήθως φυσιολογικά σε εμφάνιση και αφή και πεντακάθαρα. Εάν παρατηρήσετε κοκκινίλες κάτω από τα νύχια σας θα μπορούσε να είναι το πρώτο σημάδι μιας ασθένειας, που λέγεται Λύκος. Πρόκειται για μία νόσο κατά την οποία, το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται στους υγιείς ιστούς. Ο Λύκος μπορεί επίσης να προκαλέσει εξάνθημα στην εξωτερική πλευρά των χεριών και των δακτύλων σας, καθώς και οίδημα και πρήξιμο στη βάση των νυχιών σας.

Ελέγξτε : Τα μαλλιά σας
Για : Ασθένεια του Θυρεοειδούς.
Όταν ο θυρεοειδής σας – ένας ενδοκρινής αδένας στο λαιμό σας που έχει σχήμα πεταλούδας και που παράγει ορμόνες – δεν λειτουργεί σωστά, αυτό επηρεάζει τις ορμόνες σε όλο το σώμα σας, ακόμη κι εκείνες που συνδέονται με την ανάπτυξη και την παραγωγή μαλλιών.
Τι είναι φυσιολογικό και τι όχι; Επειδή ο θυρεοειδής σχετίζεται με την απώλεια των μαλλιών, μπορείτε να δείτε αλλαγές στην ποιότητα των μαλλιών σας, όπως για παράδειγμα τα μαλλιά σας να γίνονται ή ξηρά ή πιο σκληρά πριν αρχίσουν να πέφτουν. Η υπολειτουργία του θυρεοειδούς (υποθυρεοειδισμός) μπορεί επίσης να προκαλέσει αραίωση των φρυδιών σας.

Ελέγξτε : Τα Μάτια σας
Για : Εκπτωση Νοητικής Λειτουργίας
Σε μια μελέτη, οι άνθρωποι από 38 ετών και άνω, οι οποίοι είχαν μεγαλύτερα αιμοφόρα αγγεία στα μάτια τους, φάνηκε να έχουν χειρότερες επιδόσεις στα τεστ IQ, σε σχέση με αυτούς που είχαν μικρότερες φλέβες, σύμφωνα με τους ερευνητές από το Πανεπιστήμιου του Duke. Οι φλέβες στα μάτια σας είναι παρόμοιες σε μέγεθος, τη δομή και λειτουργία, με τα τις φλέβες του εγκεφάλου σας, έτσι ώστε τα μάτια σας να μπορούν να δείξουν εκ των προτέρων μια έκπτωση στην υγεία του εγκεφάλου σας, χρόνια πριν από την εμφάνιση της Ανοιας. Δεν είναι τόσο εύκολο να εντοπίσετε από μόνοι σας αυτή την αλλαγή στον εαυτό σας, οπότε προγραμματίστε να κάνετε κάθε χρόνο μια επίσκεψη στον οφθαλμίατρό σας.

Ελέγξτε : Την Ακοή σας
Για: Διαβήτη.
Οι άνθρωποι με διαβήτη έχουν περισσότερες από διπλάσιες πιθανότητες, να υποστούν απώλεια ακοής, σε σχέση με εκείνους που δεν πάσχουν από τη νόσο, σύμφωνα με μελέτη ερευνητών από το Πανεπιστήμιο Niigata της Ιαπωνίας. Παραδόξως, οι νεότεροι διαβητικοί – κάτω από την ηλικία των 60 ετών διατρέχουν ακόμη μεγαλύτερο κίνδυνο για την ανάπτυξη βλαβών στην ακοή τους σε σχέση με τους μεγαλύτερους συνασθενείς τους. Τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα, που σχετίζονται με την εμφάνιση του διαβήτη, μπορούν να βλάψουν τα αιμοφόρα αγγεία στα αυτιά σας.
invitromagazine.gr

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral