4 λόγοι που τα δευτερότοκα παιδιά είναι πιο «τυχερά» από τα πρωτότοκα

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔29/01/2015 - 13:26 | Author: Newsroom

Αν και υπάρχει η κοινή πεποίθηση ότι τα πρωτότοκα παιδιά έχουν πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά των γονιών τους σε αντίθεση με τα δευτερότοκα,που είναι κάπως «ριγμένα».

Η αλήθεια είναισύμφωνα με το mother.gr,ότι υπάρχουν αρκετοί λόγοι που τα δευτερότοκα παιδιά είναι πιο τυχερά από τα πρώτα. Διαβάστε παρακάτω μερικούς από αυτούς τους λόγους.
1.Οι γονείς είναι πιο έμπειροι.Με τα πρωτότοκα όλα ήταν τόσο άγνωστα και τρομακτικά σε αντίθεση με τα δεύτερα παιδιά, που τα πράγματα είναι πιο εύκολα, αφού οι γονείς είναι πλέον προετοιμασμένοι και έτοιμοι για όλα.
2.Οι γονείς έχουν λιγότερο άγχος. Αν κάτι χαρακτηρίζει όλους τους νέους γονείς και ιδιαίτερα τις πρωτάρες μανούλες, είναι το άγχος, που πολλές φορές φτάνει στα όρια του πανικού. Αντίθετα με τα δεύτερα παιδιά, οι γονείς είναι πιο ψύχραιμοι και τα αντιμετωπίζουν πιο χαλαρά.
3.Τα παιδιά αντιγράφουν τα μεγάλα αδερφάκια τους. Οι γονείς, που έχουν δυο παιδιά, συνηθίζουν να λένε πώς το δεύτερο μοιάζει σαν να μεγαλώνει πιο γρήγορα. Και αυτό είναι αλήθεια, αφού το μικρό παρατηρεί και αντιγράφει τη συμπεριφορά του μεγαλύτερου.
4.Τα δευτερότοκα έχουν παρέα.Τα πρωτότοκα συνήθως μεγαλώνουν με ενήλικες, γονείς, παππούδες κλπ, ενώ τα δευτερότοκα έχουν τουλάχιστον άλλο ένα παιδάκι μέσα στο σπίτι για να παίζουν, να επικοινωνούν ή ακόμα και να τσακώνονται.
Αν, λοιπόν καμιά φορά νιώθετε ενοχές, γιατί δεν κάνατε για το δεύτερο παιδί σας όσα για το πρώτο ή γιατί δεν του αγοράσατε καινούρια πράγματα, σκεφτείτε απλά ότι του κάνατε το δώρο να έχει πιο ήρεμους και συνειδητοποιημένους γονείς, που το αγαπούν απεριόριστα και χαίρονται να το βλέπουν να μεγαλώνει μαζί με το αδερφάκι του.

Loading...
  • europalso

    ideascentral