3 μέθοδοι για να τρέχεις γρηγορότερα!

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔25/05/2014 - 20:38 | Author: Newsroom

Τρέχεις εδώ και λίγο καιρό και έχεις αρχίσει να νιώθεις καλά αλλά θέλεις να περάσεις και στο επόμενο βήμα που είναι το πιο γρήγορο τρέξιμο; Τα καλά νέα είναι πως όσο περισσότερο…

τρέχεις τόσο πιο πιθανό είναι να αρχίσεις να αυξάνεις και την ταχύτητά σου. Ο τρόπος, όμως, που τρέχεις είναι το κλειδί για το πόσο γρήγορα ή αργά θα τρέχεις. Δες 3 τρόπους που θα σε βοηθήσουν να αρχίσεις να τρέχεις πιο γρήγορα.

Σπριντς
Σε κάθε είδος γυμναστικής θέλεις να αυξάνεις σιγά σιγά την ένταση έτσι ώστε να αποφεύγεις τους τραυματισμούς. Εδώ έρχονται τα σπρίντς. Στο επόμενο τρέξιμό σου προσπάθησε κάθε δύο-τρία λεπτά jogging να παρεμβάλεις ένα σπριντ των 30-60 δευτερολέπτων. Λόγω του ότι έχει συνεχώς σκαμπανεβάσματα και πρέπει να κοιτάς την ώρα, αυτού του είδους η προπόνηση είναι καλύτερη στο διάδρομο (όχι πως αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείς να την κάνεις και έξω). Κάνε συνολικά 30 λεπτά τρέξιμο με αυτά τα παρεμβαλόμενα σπριντς και θα δεις μεγάλη διαφορά στο τρέξιμό σου και στην αύξηση της αντοχής σου.

Τρέξιμο με τέμπο
Όταν τρέχεις έξω το να τρέχεις με τέμπο θα σε βοηθήσει να αυξήσεις την ταχύτητά σου. Σταδιακά, σε κάθε προπόνησή σου, αύξανε λίγο την ταχύτητά σου αλλά φρόντισε η αλλαγή που κάνεις να μπορεί να διατηρηθεί για αρκετή ώρα. Κατά τη διάρκεια του τρεξίματός σου θέλεις να νιώθεις άνετα αλλά και όμορφα. Όταν πρωτοξεκινάς το τρέξιμο με τέμπο δοκίμασε να το κάνεις για 10 λεπτά και μετά να επιστρέψεις στο πιο χαλαρό τρέξιμό σου. Σιγά σιγά αύξανε το χρόνο που θα τρέχεις λίγο πιο γρήγορα στα 20 λεπτά ενώ κάθε 10 μέρες περίπου μπορείς να αυξάνεις το χρόνο που θα τρέχεις πιο γρήγορα αλλά και το ρυθμό σου.

Λόφοι
Το ότι όταν προσπαθείς να ανέβεις κάπου μπορεί να διαρκέσει αρκετή ώρα σε κάνει να αναρωτιέσαι γιατί αυτό είναι καλό για να αυξήσεις την ταχύτητά σου στο τρέξιμο. Σκέψου αυτό: Το σκαρφάλωμα δυναμώνει τα οπίσθιά σου και τα πόδια σου ενώ ταυτόχρονα βελτιώνει και την υγεία των πνευμόνων σου. Όλα αυτά μαζί βοηθούν στο να αρχίσεις να τρέχεις πιο γρήγορα. Μπορείς να δοκιμάσεις να τρέξεις στο διάδρομο με κλίση έτσι ώστε όταν μετά από λίγη ώρα κατεβάσεις την κλίση στο 0 θα σου φαίνεται το τρέξιμο παιχνιδάκι.

faysbook.gr

Loading...
  • europalso

    ideascentral