Χωρίς αλλαγές τα φετινά τέλη κυκλοφορίας των Ι.X. Βίντεο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔19/11/2016 - 11:31 | Author: Newsroom

Την απόφαση να μην προχωρήσει σε «βεβιασμένες κινήσεις» έλαβε το οικονομικό επιτελείο. Σχεδιάζεται ωστόσο ειδική εφαρμογή για υπολογισμό των τελών εξειδικευμένα σε κάθε όχημα, για δικαιότερη κατανομή βαρών.

Όσα πληρώσατε πέρυσι τέτοια εποχή, τα ίδια θα πληρώσετε και φέτος για τα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων σας. Το μήνυμα αυτό εκπέμπουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών, ενταφιάζοντας με κομψό τρόπο τα σχέδια του τέως αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, τα οποία προέβλεπαν μειώσεις για τα παλαιά και μεγάλου κυβισμού Ι.Χ., με παράλληλες αυξήσεις τελών για τα καινούργια άνω των 2.000 κυβικών εκατοστών.

Πηγές του υπουργείου σημειώνουν ότι αφού ελήφθησαν υπόψη όλα τα τρέχοντα δεδομένα και οι ανάγκες της αγοράς για σταθερότητα και ασφάλεια, «κρίθηκε σκόπιμο να μη γίνουν αυτή τη στιγμή βεβιασμένες τροποποιήσεις».

Πότε πληρώνονται οι δικαιούχοι τα αντισταθμιστικά του ΕΚΑΣ

Επί του παρόντος, λοιπόν, δεν θα υπάρξει καμία μεταβολή και αναμένεται εντός των ημερών να αναρτηθούν τα ειδοποιητήρια πληρωμής των τελών κυκλοφορίας του 2017 στο Taxis.

Το θέμα των αλλαγών στα τέλη κυκλοφορίας όμως δεν κλείνει οριστικά. Όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου, έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες για την επεξεργασία των δεδομένων και τη δημιουργία μιας εφαρμογής που θα επιτρέπει τον υπολογισμό των τελών εξειδικευμένα για κάθε όχημα, με την καθιέρωση αντικειμενικών κριτηρίων και αντίστοιχων συντελεστών (π.χ. με αυτόματη μείωση του ύψους των τελών ανά έτος με τη χρήση σχετικού συντελεστή παλαιότητας).

Αυτό το σενάριο, όμως, αφορά μοιραία τα τέλη κυκλοφορίας του 2018 και όπως υποστηρίζουν αρμόδιες πηγές, με τον τρόπο αυτό θα καλυφθεί η ανάγκη για την υιοθέτηση και εφαρμογή ενός δίκαιου και αντικειμενικού συστήματος υπολογισμού του ύψους των τελών κυκλοφορίας ενώ παράλληλα θα αρθούν οι αδικίες του τρέχοντος εφαρμοζόμενου συστήματος σε μεγάλο βαθμό.

«Το νέο σύστημα θα εξυπηρετήσει τον πολιτικό στόχο, ο οποίος είναι η δικαιότερη και αντιπροσωπευτικότερη κατανομή των βαρών στους πολίτες της χώρας», τονίζουν οι ίδιες πηγές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η νέα υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου εξαρχής είχε κρατήσει μικρό καλάθι αναφορικά με το ενδεχόμενο αλλαγών της τελευταίας στιγμής στα τέλη κυκλοφορίας, ενώ και σχετικά με τις προτεινόμενες από τον προκάτοχό της αλλαγές στο επίδομα θέρμανσης, συνεργάτες της έχουν επισημάνει ότι θα προχωρήσουν εφόσον είναι «τεχνικά εφικτές».

euro2day

Βίντεο: Αικ. Παπανάτσιου – Τα τέλη κυκλοφορίας θα είναι ίδια με πέρσι.

Loading...
  • europalso

    ideascentral