Χόγερ: «Πιστεύω στην δημιουργικότητα των Ελλήνων»

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔28/09/2017 - 18:00 | Author: Newsroom

Μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, διευκολύνοντας παράλληλα τις επενδύσεις έστειλε χθες από το Λουξεμβούργο ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Βέρνερ Χόγερ.

«Υπάρχει λόγος αισιοδοξίας γιατί πιστεύω στη δημιουργικότητα των Ελλήνων» ανέφερε σημειώνοντας όμως τα εμπόδια που ανακύπτουν κατά τη διαδικασία υλοποίησης των επενδύσεων. «Η ταχύτητα είναι ορισμένες φορές χαμηλή αλλά ενθαρρύνω την ελληνική κυβέρνηση να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και να μας ανοίγει το δρόμο για επενδύσεις» τόνισε ο πρόεδρος της ΕΤΕπ.

Τα στοιχεία τα οποία παρουσιάστηκαν δείχνουν ότι στη διάρκεια της τελευταίας διετίας η ΕΤΕπ έχει εγκρίνει επενδυτικά πλάνα συνολικού ύψους 544 δις ευρώ στην Ε.Ε. Από τις επενδύσεις αυτές εκτιμάται ότι το ΑΕΠ της Ε.Ε θα αυξηθεί κατά 2,3% έως το 2020 , συμβάλλοντας στη δημιουργία 2,25 εκατομμυρίων θέσεων εργασίας.

Η Ελλάδα, απορροφά σημαντικά επενδυτικά κεφάλαια από την ΕΤΕπ αλλά όπως φάνηκε από όσα είπε ο κ. Χόγερ αποτελεί –και σε αυτό το μέτωπο-ειδική περίπτωση. Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, αποφάσισε να δημιουργήσει ειδική ομάδα επενδύσεων για την Ελλάδα, με δικό της επικεφαλής, προκειμένου να επιταχυνθεί ο ρυθμός υλοποίησης των επενδυτικών σχεδίων. Μάλιστα, ο πρόεδρος της Τράπεζας ανέφερε ότι από τις 230 διανυκτερεύσεις τις οποίες κάνει σε μία χρονιά σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, τις περισσότερες απορροφά η Ελλάδα, εξαιτίας και των εντατικών προσπαθειών της Τράπεζας να συμβάλλει μέσω των επενδύσεων, σην αντμετώπιση της κρίσης.

Σε μία ευρύτερη συζήτηση αναφορικά με την εμβάθυνση της ευρωζώνης, ο κ. Χόγερ πήρε θέση αναφορικά και με την προοπτική μετεξέλιξης του ESM σε Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο. Δεν δίστασε να δείξει κόκκινη κάρτα στο ΔΝΤ. Το Ταμείο κάνει καλά τη δουλειά του αλλά «ωριμάσαμε, μπορούμε να το κάνουμε μόνοι μας», είπε.

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral