Βρυξέλλες: Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται εξ αποστάσεως. Βιαστείτε για τη συμφωνία

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔03/04/2017 - 15:17 | Author: Newsroom

Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται από τις έδρες των θεσμών και οι διαπραγματευτές χτίζουν πάνω στην πρόοδο που έχει ήδη επιτευχθεί, σημείωσε σήμερα η Κομισιόν σε σχέση με την συνεχιζόμενη παράταση των διαπραγματεύσεων για την ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης του 3ου ελληνικού προγράμματος.

Συγκεκριμένα ο Επικεφαλής Εκπρόσωπος κάλεσε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να βιαστούνε για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης “το συντομότερο δυνατόν”.

Σε σχέση με τις επιμέρους φήμες που έχουν ακουστεί στην Αθήνα και τις διάφορες πληροφορίες για επιπλέον απαιτήσεις των ελεγκτών η Κομισιόν δεν θα προβεί σε σχόλια μεσούσης της διαπραγμάτευσης.

Τη συνέχιση των συνομιλίων, σε σχέση με το ελληνικό πρόγραμμα, από τις έδρες των θεσμών επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

«Χτίζοντας στην πρόοδο που έχει ήδη σημειωθεί στις συνομιλίες, οι θεσμοί συνεχίζουν τις διαβουλεύσεις από τις έδρες τους προκειμένου να ανοίξουν το δρόμο για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης το συντομότερο δυνατό», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής.

Σύμφωνα με ευρωπαϊκή πηγή, στόχος είναι να σημειωθεί όσο μεγαλύτερη πρόοδος γίνεται ενόψει του Eurogroup της 7ης Απριλίου, χωρίς, ωστόσο, να είναι πλέον πιθανή η επιστροφή των θεσμών πριν από αυτό. Η ίδια πηγή ανέφερε πως παρότι οι εν λόγω καθυστερήσεις είναι σημαντικές, κυρίως για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, στο τραπέζι υπάρχουν κάποια «παράλογα» αιτήματα που δεν επιτρέπουν το κλείσιμο της διαπραγμάτευσης.

Loading...
  • europalso

    ideascentral