Βούτσης: Το νέο πακέτο μέτρων θα κατατεθεί στη Βουλή το πρώτο 10ήμερο του Μαϊου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔27/04/2017 - 14:26 | Author: Newsroom

Παρεμβάσεις στον Κανονισμό Λειτουργίας της Βουλής για την αντιμετώπιση των «κοπανατζήδων» υπουργών και της «βροχής» άσχετων τροπολογιών προανήγγειλε ο κ. Νίκος Βούτσης λίγες ώρες μετά την συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την οποία ο δεύτερος του επισήμανε μια σειρά από δυσλειτουργίες της Βουλής.

Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους επισήμανε ότι το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε διάλογο με τους εκπροσώπους των κομμάτων και πως τις επόμενες εβδομάδες θα κατατεθούν στην Ολομέλεια τα αποτελέσματα της διαβούλευσης που αφορούν κυρίως τις επαναλαμβανόμενες απουσίες συγκεκριμένων υπουργών από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο και τον τρόπο ψήφισης των τροπολογιών.

«Βρισκόμαστε στην τελική φάση εκπόνησης συγκεκριμένων διατάξεων του Κανονισμού για τον εκσυγχρονισμό και την αντιμετώπιση αρνητικών πτυχών του νομοθετικού έργου εως το τέλος του μήνα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης για να προσθέσει σε άλλο σημείο «Η κυβέρνηση και η Βουλή προσπαθεί ώστε το έργο του κοινοβουλίου να είναι στο ύψος των Δημοκρατικών λειτουργιών μέσα σε δύσκολες συνθήκες που διαμορφώνουν οι μνημονιακές συμφωνίες».

Ο Νίκος Βούτσης ανέφερε χαρακτηριστικά πως το σύνολο των προαπαιτούμενων από τις συμφωνίες με τους δανειστές έρχεται «και θα συνεχίσει να έρχεται» με την διαδικασία του κατεπείγοντος ενώ εκτίμησε ότι το νέο πακέτο μέτρων θα φθάσει στο κοινοβούλιο έως τις 10 Μαΐου για να ψηφιστεί πριν την αναχώρηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για την Κίνα που είναι προγραμματισμένη για τις 15 Μαϊου.

Loading...
  • europalso

    ideascentral