Βούτσης: Ο Τσακαλώτος έπρεπε να είχε εξ αρχής στείλει διευκρινίσεις στους δανειστές

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔02/02/2017 - 22:33 | Author: Newsroom

Αιχμές για τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο άφησε απόψε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, συνεχίζοντας, έτσι, την κόντρα, που εκδηλώθηκε χθες στην Ολομέλεια του κοινοβουλίου μεταξύ των δύο ανδρών.

Μιλώντας σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Αμερικής, ο πρόεδρος της Βουλής, αρχικά χαρακτήρισε το επεισόδιο ως «διαδικαστικού τύπου αψιμαχία», λέγοντας ότι αν έδινε το λόγο στον υπουργό εκείνη τη στιγμή, η συζήτηση θα διακοπτόταν για αρκετή ώρα , λόγω και των παρεμβάσεων που θα ακολουθούσαν από άλλους βουλευτές της αντιπολίτευσης και ενώ ο πρωθυπουργός ήταν έτοιμος να απαντήσει στον κ. Μητσοτακη.

Την ίδια στιγμή όμως, που ο κ.Βούτσης «υποβάθμιζε» το επεισόδιο στην αίθουσα της Ολομέλειας, αναφερόμενος στο περιεχόμενο της επιστολής Τσακαλώτου προς τους θεσμούς επισήμανε ότι ο υπουργός από την αρχή έπρεπε να είχε δώσει τις απαραίτητες διευκρινίσεις: Από τη στιγμή μάλιστα, που στην επιστολή αναφερόταν σε καθυστερήσεις που οφείλονταν σε διαδικαστικά ζητήματα, όπως προεδρικά διατάγματα και νομοθετικές πρωτοβουλίες.

Πάντως σε μια προσπάθεια να μετριάσει τις εντυπώσεις ο κ. Βούτσης είπε πως δεν τίθεται θέμα για τις μεταξύ τους σχέσεις, ούτε θέμα κοινής γραμμής της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση.

Loading...
  • europalso

    ideascentral