Βουλή: Καβγάς Τσακαλώτου με Βούτση που δεν του έδωσε τον λόγο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔01/02/2017 - 21:51 | Author: Newsroom

Έντονος τσακωμός προκλήθηκε μετά το τέλος της τοποθέτησης του Κυριάκου Μητσοτάκη μεταξύ του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση και του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Ο κ. Τσακαλώτος ζήτησε τον λόγο επί προσωπικού, προκειμένου να απαντήσει στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος νωρίτερα ζήτησε εξηγήσεις για την περίφημη επιστολή, με την οποία ο υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε ότι δεν έχουν υλοποιηθεί τα 2/3 των δεσμεύσεων έναντι των πιστωτών.

Ωστόσο, ο κ. Βούτσης είχε ήδη δώσει τον λόγο στον πρωθυπουργό και, τηρώντας το «αρχηγού παρόντος πάσα αρχή παυσάτω», αρνήθηκε την παρέμβαση Τσακαλώτου.

«Όχι» ακούστηκε να φωνάζει ο κ. Τσακαλώτος, που είχε καθίσει στα βορεινά των βουλευτικών εδράνων.
«Το όχι, όχι σε μένα» του απάντησε αυστηρά ο πρόεδρος της Βουλής.

«Αυτά είναι απαράδεκτα» συνέχισε ο υπουργός Οικονομικών σε έξαλλη κατάσταση, χωρίς να κάμψει την στάση του κ. Βούτση.

«Τα απαράδεκτα και άλλα τέτοια δεν θα τα λέτε εδώ. Εξηγηθήκαμε;» συνέχισε ο πρόεδρος της Βουλής, με τον κ. Τσίπρα να παρακολουθεί χαμογελώντας το επεισόδιο…

Το μεσημεριανό «άδειασμα» Βούτση σε Τσακαλώτο

Το μεσημέρι, ο πρόεδρος της Βουλής σε συνέντευξή του στον Σκάι εκλήθη να σχολιάσει τα όσα αναφέρονται -σύμφωνα με το Bloomberg αλλά και το νον πέιπερ της κυβέρνησης- στην επιστολή Τσακαλώτου προς τους δανειστές, στην οποία σημειώνεται ότι η κυβέρνηση έχει υλοποιήσει το 33% των συμφωνηθέντων.

Αντί να τοποθετηθεί επί της ουσίας αν η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα έχει εφαρμόσει όσα είχε δεσμευθεί προς τους δανειστές ή έχει υλοποιήσει ένα μέρος των συμφωνηθέντων, όπως λέει ο υπουργός Οικονομικών, ο κ. Βούτσης αρχικά είπε «ρωτήστε τον κ. Τσακαλώτο».

Στη συνέχεια έσπευσε να συμπληρώσει ότι «η εντύπωση που έχουμε εμείς από πλευράς νομοθετημάτων και πορείας δεσμεύσεων και προόδου του προγράμματος είναι ότι η κυβέρνηση από το Δεκέμβριο έχει κάνει όλα τα συμφωνηθέντα».

«Ίσως αναφερόταν και ίσως αναφέρεται στα επιπλέον ζητήματα από το ΔΝΤ που δεν ήταν στη συμφωνία του ’15 και την πρώτη αξιολόγηση και βρίσκονται πάνω στο τραπέζι» πρόσθεσε.

Loading...
  • europalso

    ideascentral