«Βόμβα» Ντάισελμπλουμ: Δεν υπάρχει βιασύνη για συμφωνία πριν από το καλοκαίρι

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔10/02/2017 - 16:45 | Author: Newsroom

«Αν δεν καταφέρουμε να φτάσουμε σε συμφωνία, τότε θα προχωρήσουμε για να την προσεγγίσουμε τις επόμενες εβδομάδες» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ σε συνέντευξή του στο Bloomberg με αφορμή τη σημερινή συνάντηση εκπροσώπων των δανειστών και του Ευριπίδη Τσακαλώτου στις Βρυξέλλες.

«Οι πρώτες μεγάλες πληρωμές για την Ελλάδα είναι προγραμματισμένες για το καλοκαίρι, οπότε δεν υπάρχει κανένα τελεσίγραφο και καμία ατμόσφαιρα κρίσης», πρόσθεσε ο πρόεδρος του Eurogroup ο οποίος αναφερόμενος στην ατζέντα της συνάντησης είπε ότι θα τεθούν όλα επί τάπητος.

«Οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, το συνταξιοδοτικό σύστημα, το φορολογικό σύστημα, το θέμα του ύψους των πρωτογενών πλεονασμάτων και από πότε αυτά μπορούν να μειωθούν, αλλά και τι θα γίνει με το χρέος. Σίγουρα θα ακουστούν διάφορες προτάσεις και θα δούμε αν θα μπορέσουμε να καταλήξουμε σε αμοιβαία συμφωνία», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ντάισελμπλουμ.

Και σημείωσε: «Παρά το πλεόνασμα του 3,5% υπάρχουν κάποιοι που επιμένουν ότι υπάρχει δημοσιονομικό κενό και θα χρειαστεί και επιπλέον πακέτο. Αλλοι πάλι αναφέρουν ότι κάτι τέτοιο δεν θα καταστεί αναγκαίο. Αυτά, τυπικά, θα είναι τα ζητήματα που θα συζητήσουμε το απόγευμα».

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral