Βloomberg: Οι 140 μεταρρυθμίσεις έγιναν, απομένουν άλλες 100 για την Ελλάδα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔01/08/2017 - 18:05 | Author: Newsroom

Τι επισημαίνει σχετικά το αμερικανικό πρακτορείο

Το γεγονός ότι τα δύσκολα για τη χώρα μας δεν έχουν τελειώσει ακόμα, επισημαίνει το πρακτορείο Bloomberg.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο κάνει αναφορά στο μεταρρυθμιστικό έργο που πρέπει να επιταχυνθεί, ενώ προσθέτει ότι παρά το βελτιωμένο κλίμα που επικρατεί μετά την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές και τη συμμετοχή του ΔΝΤ σε πρόγραμμα μα χρηματοδότηση και θετική αξιολόγηση από τον Standard & Poors, πολλά εξαρτώνται από τις 140 εκκρεμείς μεταρρυθμίσεις που έχουν ήδη γίνει και τις άλλες 100 συμφωνημένες πρόσθετες δράσεις, που θα επιτρέψουν στη χώρα να αποκτήσει πρόσβαση στα υπόλοιπα 26,9 δισ. ευρώ πριν από τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος σε έναν χρόνο, τον Αύγουστο του 2018.

Αν και τα σημάδια λιτότητας είναι παντού εμφανή στην Ελλάδα, από τη μείωση των εισοδημάτων, η χώρα έχει λιγότερα να επιδείξει στον τομέα των διαρθρωτικών αλλαγών, όπως επισημαίνεται στο άρθρο.

Οι απαιτήσεις των δανειστών για περισσότερα μέτρα απειλούν να τινάξουν στον αέρα το πολιτικό σκηνικό, καθώς πολίτες και επιχειρήσεις μετρούν το κόστος της οικονομικής κρίσης που έχει φέρει μεγάλη αναστάτωση στη ζωή τους τα τελευταία επτά χρόνια, αναφέρει το δημοσίευμα.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να συμπιέσει κι άλλο τις συντάξεις, να επιτρέψει το κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων, ενώ εξετάζει το ενδεχόμενο περισσότερων φόρων και αλλαγών στα εργασιακά που θα καταστήσει την απεργία πιο δύσκολη.

news

Loading...
  • europalso

    ideascentral