Τζανακόπουλος: Η συμφωνία δεν περιλαμβάνει ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔14/02/2017 - 16:07 | Author: Newsroom

«Η ελληνική κυβέρνηση εργάζεται σκληρά και επιδιώκει την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την επίτευξη μιας συμφωνίας που θα επιτρέπει την ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Ξεκαθάρισε δε ότι «η συμφωνία την οποία διαπραγματευόμαστε, δεν περιλαμβάνει ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα».

Με δεδομένη την υπεραπόδοση στα δημοσιονομικά αλλά και τις προβλέψεις για υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, δεν έχουν βάση οι πιέσεις για νέα μέτρα μετά το 2018, τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Όπως είπε, η σταθερή θέση της κυβέρνησης ότι η χώρα δεν χρειάζεται και δεν θα λάβει πρόσθετα μέτρα επιβεβαιώνεται πλήρως από τα στοιχεία της οικονομίας και επικαλέστηκε τις προβλέψεις της Κομισιόν και τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το ΑΕΠ.

«Η συμφωνία που διαπραγματευόμαστε δεν περιλαμβάνει ούτε ένα ευρώ περισσότερη λιτότητα», είπε, χωρίς να ξεκαθαρίσει τι θα γίνει με το αφορολόγητο όριο καθώς, όπως είπε δεν μπορεί να μπει σε τεχνικές λεπτομέρειες.

Όπως είπε, το ΔΝΤ πρέπει να λάβει υπόψη τα νέα δεδομένα της οικονομίας και εκτίμησε ότι έστω και «δειλά», αναγνωρίζει ότι δεν χρειάζεται περισσότερη λιτότητα.

Αναμένουμε να προχωρήσει το ΔΝΤ σε περισσότερο ρεαλιστικές θέσεις. Το ίδιο περιμένουμε και από το γερμανικό υπουργείο. Οι απαιτήσεις για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% για δέκα χρόνια δεν είναι ρεαλιστικές, τόνισε.

Όπως είπε ο κυβερνητικές εκπρόσωπος, όσοι δημιουργούν εικόνα θρίλερ και ζητούν άρον άρον κλείσιμο, δεν προσφέρουν «καλές υπηρεσίες».

Loading...
  • europalso

    ideascentral