Τζανακόπουλος: Η ΝΔ δίνει διαπιστευτήρια υποταγής στο ΔΝΤ και τον Σόιμπλε

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔11/02/2017 - 17:05 | Author: Newsroom

Δριμεία κριτική στη ΝΔ ασκεί ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, απαντώντας στην ανακοίνωση της και σημειώνει ότι «ο ελληνικός λαός περιμένει από τον κ. Μητσοτάκη συγκεκριμένες απαντήσεις» στα ερωτήματα που έθεσε εκ νέου ο πρωθυπουργός στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Τζανακόπουλος κατηγορεί τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη ότι «για μία ακόμη φορά βρίσκονται στην αμήχανη θέση να υπερασπίζονται μόνοι τους τις πιο παράλογες απαιτήσεις των δανειστών» και υπογραμμίζει ότι «στην πιο κρίσιμη καμπή της διαπραγμάτευσης και σε διάσταση από την κοινωνία, δίνουν και τα τελευταία διαπιστευτήρια υποταγής στο ΔΝΤ και τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, προκειμένου να μην υποχωρήσουν από τις παράλογες απαιτήσεις τους».
«Αδυνατούν», σημειώνει, «να συμβιβαστούν με την ιδέα πως η κυβέρνηση διαπραγματεύεται σκληρά, προς όφελος της ευρείας κοινωνικής πλειοψηφίας και όχι της ολιγομελούς ελίτ που ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης εκπροσωπεί». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογραμμίζει ότι «αντί η ΝΔ να ποντάρει στην καταστροφή της χώρας, κλείνοντας το μάτι στους ακραίους εκ των δανειστών, πρέπει επιτέλους να πάρει επισήμως θέση, όπως αρμόζει στο θεσμικό ρόλο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Ο κ. Τζανακόπουλος τονίζει ότι «ο πρωθυπουργός, εξάλλου, έθεσε συγκεκριμένα ερωτήματα στην ομιλία του, αλλά η ΝΔ για μία ακόμη φορά αρνείται να απαντήσει στα ουσιώδη:
1) Υιοθετεί ο κ. Μητσοτάκης τη δήλωση του Αντιπροέδρου του, κ. Γεωργιάδη «να μην κλείσει η αξιολόγηση για να πέσει η κυβέρνηση»;
2) Είναι επίσημη θέση της ΝΔ ότι η κυβέρνηση πρέπει να αποδεχθεί τις παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ για πρόσθετα μέτρα για μετά τη λήξη του προγράμματος;
3) «Θα ταχθεί στο πλευρό της κοινωνικής πλειοψηφίας στις επαφές του με την ‘Ανγκελα Μέρκελ και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ζητώντας να μην υπάρχουν παράλογες αξιώσεις που δεν απορρέουν από τη συμφωνία;»
«Ο ελληνικός λαός περιμένει από τον κ. Μητσοτάκη συγκεκριμένες απαντήσεις» υπογραμμίζει.

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral