Τσίπρας: Δεν εφαρμόζω μέτρα χωρίς το χρέος

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔25/04/2017 - 20:38 | Author: Newsroom

«Καθυστερήσεις κάνεις όταν θέλεις να κρατήσεις το σκορ και να πάρεις την πρόκριση», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στο Νίκο Χατζηνικολάου.

Για να αιτιολογήσει την καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης, παρέπεμψε στην ανακοίνωση του πρωτογενούς πλεονάσματος το οποίο ήταν πολύ ηψηλότερο από αυτό που προέβλεπε το ΔΝΤ.

Για την καθυστέρηση της αξιολόγησης και τις ευθύνες της κυβέρνησης «εύλογο ερώτημα, θα ήταν δύσκολο να το απαντήσω λίγες εβδομάδες πριν. Σήμερα δεν είναι δύσκολο, πριν από λίγες μέρες βγήκε το πρωτογενές πλεόνασμα… μας ζητούσαν 42 φορές περισσότερα μέτρα, αυτή την πίεση είχαμε αυτό το διάστημα όταν η αντιπολίτευση έλεγε υποκριτικά κλείστε τη διαπραγμάτευση», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση για την κρίτική που δέχεται η κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα. «Μόνο η ΝΔ λέει ότι η ευθύνεται η κυβέρνηση για την καθυστέρησεις» είπε χαρακτηριστικά ενώ επιτέθηκε και στους ευρωβουλευτές της για τις θέσεις που διατύπωναν στο Ευρωκοινοβούλιο.

Παράλληλα τόνισε ότι η διαπραγμάτευση δεν αφορά μόνο το πρόγραμμα αλλά και το χρέος.

«Δεν εφαρμόζω μέτα χωρίς το χρέος» ανέφερε επίσης. Συμπλήρωσε δε ότι «μια κυρίαρχη κυβέρνηση μπορεί να πάρει πίσω μέτρα»

Loading...
  • europalso

    ideascentral