Τσακαλώτος: Το ΔΝΤ αντί για λιοντάρι αποδείχθηκε γατάκι

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔16/12/2016 - 10:49 | Author: Newsroom

Το ΔΝΤ παρίστανε το λιοντάρι, που ήθελε να αγωνισθεί για να υπάρχουν καλύτερες συνθήκες για την Ελλάδα, αλλά αποδείχθηκε μάλλον γατάκι, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, από το Βερολίνο, προσθέτοντας ότι δεν άσκησε πραγματική πίεση στο Eurogroup.

«Είμαι πολύ απογοητευμένος από το ΔΝΤ», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Spiegel On Line με τίτλο: «Επέστρεψε ο παλιός Τσίπρας».

Σε σχέση με την επιθετική στάση του πρωθυπουργού απέναντι στους δανειστές, το Spiegel σημειώνει: «Φαίνεται σαν να επέστρεψε ο παλιός Τσίπρας: Ένας χαρισματικός επικοινωνιακά, ο οποίος διακρίνεται κυρίως με την μαχητική του διάθεση».

Στον ρόλο του επαναστάτη, ο Τσίπρας λειτουργεί απελευθερωμένος, σημειώνει το δημοσίευμα, προσθέτοντας: «Από την δική του άποψη, μπορεί μόνο να έχει κέρδη. Είτε θα υποχωρήσουν οι πιστωτές στις επιθυμίες του και θα αποδεχθούν μία ήπια πολιτική λιτότητας.

Αυτό θα στήριζε τη δημοτικότητα του Τσίπρα και θα αύξανε σημαντικά πιθανότητες επανεκλογής του. Και στην περίπτωση που οι πιστωτές δεν συμπράξουν, θα μπορούσε ο Τσίπρας να επιδιώξει νέες εκλογές – ακόμη και αν ο Τσακαλώτος διέψευσε αυτό στο Βερολίνο».

enikonomia

Loading...
  • europalso

    ideascentral