Τσακαλώτος: Ποτέ δεν δώσαμε λευκή επιταγή στη διαπραγματευτική ομάδα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔12/02/2017 - 21:11 | Author: Newsroom

Ποτέ δεν δώσαμε λευκή επιταγή στη διαπραγματευτική ομάδα. Διαπραγματευόμαστε σκληρά διότι αυτό απορρέει από τις συλλογικές αποφάσεις”.

Αυτή τη διαβεβαίωση, σύμφωνα με πληροφορίες, έδωσε στην Κεντρική επιτροπή ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλάκος μιλώντας στο βήμα της κλειστής συνεδρίασης.

Μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Οικονομικών εξήγησε τι σημαίνει το κάθε 1/3 της συμφωνίας για το οποίο έκανε λόγο το δημοσίευμα του Bloomberg και σημείωσε πως δεν κλείνει τίποτα μέχρι να συμφωνηθούν όλα.

Αναφορικά με τις κατηγορίες που εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία για καθυστερήσεις στη διαπραγμάτευση σημείωσε ότι κανείς εκ των συνομιλητών από την πλευρά των δανειστών δεν συμμερίζεται αυτή την άποψη, όλοι κατανοούν ότι είναι πολύ δύσκολο και προσπαθούν να βρουν μια λύση με διάφορους περιορισμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος άσκησε κριτική στο ΔΝΤ λέγοντας πως δεν το ενδιαφέρει το μέγεθος του πρωτογενούς πλεονάσματος το 2019 αλλά το χρησιμοποιεί για να «μας σπρώξει σε μεταρρυθμίσεις για το αφορολόγητο και το συνταξιοδοτικό», παρά το γεγονός ότι οι αλλαγές σε φορολογικό και ασφαλιστικό είναι πρόσφατες.

Αυτή είναι άποψη (του ταμείου) -είπε- αλλά «με πειράζει όταν χρησιμοποιεί αμφισβητήσιμες μελέτες για να ισχυροποιήσει τη θέση του». «Η ιδέα που επαναλαμβάνει ο Τόμσεν πως οι Γερμανοί συνταξιούχοι είναι το ίδιο εύποροι με τους Ελληνες είναι για να γελάει κανείς», πρόσθεσε.

Τέλος, κάλεσε για μια ακόμη φορά να αποφασίσει το ΔΝΤ τι θέλει να κάνει, σεβόμενο τις προσπάθειες του ελληνικού λαού και το θεσμικό πλαίσιο της ΕΕ για τα εργασιακά.

Όσον αφορά στη διαπραγμάτευση σημείωσε πως ουδέποτε δόθηκε λευκή επιταγή. “Διαπραγματευόμαστε σκληρά διότι αυτό απορρέει από τις συλλογικές αποφάσεις”. “Με λίγη καλή βούληση από όλες τις πλευρές θα υπάρξει πολιτική συμφωνία”.

topontiki

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral