Τσακαλώτος: «Με το “παρών” του κ. Σταϊκούρα πήραν οι συνταξιούχοι ένα μικρό βοήθημα»

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔04/01/2017 - 21:17 | Author: Newsroom

«Ο κ. Σταϊκούρας μάς κουράζει με την εμμονή του. Ο ίδιος ψήφισε «παρών», και οι συνταξιούχοι πήραν ένα μικρό βοήθημα. Νομίζω ότι είναι το μόνο που μένει και άρα το μόνο που χρειάζεται να ειπωθεί!», ήταν η απάντηση του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, στην επίθεση που δέχθηκε από τον κ. Σταϊκούρα.

Σε δήλωσή του, ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ κατηγόρησε τον κ. Τσακαλώτο πως έβαλε την υπογραφή του σε τρία κείμενα: πρώτον, στον κρατικό προϋπολογισμό, ο οποίος εμπεριέχει νέα μέτρα ύψους όσο ένας επιπλέον ΕΝΦΙΑ, τα οποία από προχθές υλοποιούνται, με βαρύ κόστος για την κοινωνία, δεύτερον, στην απόφαση του Eurogroup, όπου προβλέπει νέα μέτρα για το 2018, υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για την επόμενη δεκαετία και μονιμοποίηση του «κόφτη» μισθών και συντάξεων, καθώς και στην «ταπεινωτική» όπως την χαρακτηρίζει, επιστολή προς τους θεσμούς, με την οποία δεσμεύεται για την «διαρκή αφοσίωση στο Μνημόνιο».

«Αυτό είναι το τίμημα της διγλωσσίας, της ανευθυνότητας και του τυχοδιωκτισμού της “κυβέρνησης των προθύμων”» τονίζει ο κ. Σταϊκούρας, επισημαίνοντας πως υπάρχει εναλλακτική πρόταση την οποία έχει προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία.

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral