Τσακαλώτος και Αχτσιόγλου αύριο στις Βρυξέλλες για την διαπραγμάτευση

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔03/04/2017 - 22:02 | Author: Newsroom

Ανεπιβεβαίωτες είναι ακόμη οι πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών πως ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, μεταβαίνουν αύριο στις Βρυξέλλες, προκειμένου να έχουν εκ του σύνεγγυς διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των θεσμών, σε μια ύστατη προσπάθεια να μην «χαθεί» το Eurogroup της 7ης Απριλίου, στην Μάλτα.

Από το υπουργείο Εργασίας, επιβεβαιώθηκε ήδη ότι η κυρία Αχτσιόγλου θα μεταβεί όντως στη βελγική πρωτεύουσα, με ανοιχτή ατζέντα στη διαπραγμάτευση για τα εργασιακά.

Ταυτόχρονα, περισσότερες από μία ευρωπαϊκές πηγές επιβεβαιώνουν ότι στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα βρεθούν αύριο και την Τετάρτη τόσο ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ όσο και η κυρία Αχτσιόγλου.

Πληροφορίες της τελευταίας στιγμής αναφέρουν ότι ο υπουργός Οικονομικών θα συναντηθεί και με τους Ντάισελμπλουμ, Μοσκοβισί και Κερέ.

Από το Μέγαρο Μαξίμου, ωστόσο, αλλά και από το υπουργείο Οικονομικών, όπως προαναφέρθηκε, δεν επιβεβαιώνεται η μετάβαση των δύο υπουργών στις Βρυξέλλες.

Σε κάθε περίπτωση, φαίνεται ότι στην κυβέρνηση υπάρχει έντονη κινητικότητα, προκειμένου να μην χαθεί και η ημερομηνία-ορόσημο της 7ης Απριλίου, μολονότι νωρίτερα σήμερα ανακοινώθηκε η επίσημη ατζέντα της επικείμενης συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, από την οποία προκύπτει ότι η συζήτηση για την χώρα μας θα αφορά και πάλι μόνο στο ζήτημα της προόδου που έχει επιτευχθεί.

Η κυβέρνηση πάντως, με «non paper» που εξέδωσε νωρίτερα, άφηνε στην ουσία να εννοηθεί ότι καταβάλλονται προσπάθειες για να μην περάσει άκαρπη άλλη μία ημερομηνία-«ορόσημο» για την επίτευξη, έστω, τεχνικής συμφωνίας («staff level agreement»).

«Καταστροφολογικά σενάρια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δεν έχουν την παραμικρή σχέση με την πραγματικότητα» ανέφερε συγκεκριμένα το Μέγαρο Μαξίμου, αναφορικά με τις εν εξελίξει διαβουλεύσεις της Αθήνας με τους θεσμούς για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Σύμφωνα με τους συνεργάτες του πρωθυπουργού, η κυβέρνηση, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, πραγματοποιεί κύκλο επαφών σε όλα τα επίπεδα.

Κατά τις ίδιες πηγές, σύντομα, με την ολοκλήρωση των επαφών, θα υπάρξουν και οι σχετικές ανακοινώσεις.

Loading...
  • europalso

    ideascentral