Τρίτη 22 Νοεμβρίου καταβάλλονται αναδρομικά τα αντισταθμιστικά του ΕΚΑΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔21/11/2016 - 10:51 | Author: Newsroom

«Έχουμε μια τεράστια συμμαχία εταίρων για τα εργασιακά» δήλωσε ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9FM».

Τόνισε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να επανέλθουν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας και μάλιστα, όπως είπε, να υπερισχύουν οι κλαδικές συμβάσεις.

Όπως εξήγησε ο γενικός γραμματέας του Υπ. Εργασίας, με την επιστροφή των συμβάσεων εργασίας θα διευκολυνθεί και ο έλεγχος του υπουργείου και του ΣΕΠΕ για το σύνολο της αγοράς εργασίας, ώστε κάποια στιγμή να μπει τέλος στην εργασιακή ζούγκλα.

Ερωτηθείς για τον κατώτατο μισθό, στο πλαίσιο και των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς, ο κ. Νεφελούδης επέμεινε στην πάγια θέση της κυβέρνησης ότι ο μισθός πρέπει να είναι αποτέλεσμα διαπραγμάτευσης μεταξύ των κοινωνικών εταίρων και όχι απόφαση ενός υπουργού, όπως ισχύει σήμερα.

Ο κ. Νεφελούδης γνωστοποίησε ότι από αύριο, 22 του μήνα, το Υπουργείο Εργασίας θα πιστώσει στους λογαριασμούς των δικαιούχων τα αντισταθμιστικά για το ΕΚΑΣ και μάλιστα με αναδρομική ισχύ. Παράλληλα, ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας ανακοίνωσε πως 21 εκατομμύρια έχουν δεσμευτεί για να αρχίσει η σταδιακή καταβολή των εφάπαξ, ενώ ενημέρωσε ότι σταδιακά ξεκινά και η καταβολή των συντάξεων που εκκρεμούν εδώ και τρία χρόνια.

Loading...
  • europalso

    ideascentral