Τόμσεν: Θα διορθώσουμε τις εκτιμήσεις εάν αποδειχθεί ότι είναι απαισιόδοξες

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔15/02/2017 - 11:23 | Author: Newsroom

Εάν έχουμε στη διάθεσή μας όλα τα στοιχεία για το 2016 θα τα εξετάσουμε και θα αλλάξουμε εν ανάγκη την πρόγνωσή μας για την Ελλάδα εάν αποδειχθεί ότι υπήρξε πολύ απαισιόδοξη, δήλωσε ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Π.

Τόμσεν, στην οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

Εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης επικρίνουν όμως τις πρoγνώσεις του για την Ελλάδα. Το ΔΝΤ «εξέδωσε μια ιδιαίτερα απαισιόδοξη πρόγνωση για την ανάπτυξη της οικονομίας και τα δημόσια οικονομικά» είπε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδιος για θέματα ευρώ Βάλντις Ντομπρόφσκις, στην ίδια εφημερίδα.

Συγκεκριμένα, ο Λετονός πολιτικός επέκρινε το ταμείο για τις υπερβολικά απαισιόδοξες προβλέψεις του για την Ελλάδα και κάλεσε τους πιστωτές να απελευθερώσουν νέα κονδύλια για την Ελλάδα.

Όπως είπε στη γερμανική εφημερίδα το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα στην Ελλάδα εξελίσσεται όπως είχε προγραμματιστεί. Η Αθήνα έχει κάνει «σχεδόν τα πάντα» σύμφωνα με την άποψη της ΕΕ προκειμένου να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση του τρίτου Μνημονίου υποστηρίζει στη γερμανική εφημερίδα ο κ. Ντομπρόβσκις.

Σε γραπτή του δήλωση στην εφημερίδα ο κ. Τόμσεν αρνείται τις κατηγορίες και απαντά: Η κατηγορία ότι έχουμε ξεπερασμένα μοντέλα και είμαστε επίμονα απαισιόδοξοι έρχεται σε αντίθεση με το γεγονός ότι το ελληνικό πρόγραμμα δεν πετυχαίνει τους στόχους του για πολλά χρόνια. Αντίθετα ήμασταν επανειλημμένως πιο αισιόδοξοι για την ανάπτυξη και τα πρωτογενή πλεονάσματα αν και οι μεταρρυθμίσεις δεν εφαρμόζονται όπως θα περιμέναμε».

Ο κ. Τόμσεν πρόσθεσε επίσης ότι «εάν έχουμε στη διάθεσή μας όλα τα στοιχεία για το 2016 θα τα εξετάσουμε και θα αλλάξουμε εν ανάγκη την πρόγνωσή μας για την Ελλάδα εάν αποδειχθεί ότι υπήρξε πολύ απαισιόδοξη».

Σύμφωνα με τον κ. Ντομπρόβσκις τέλος παραμένει ανοιχτό αν θα υπάρξει πλήρης συμφωνία στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.

Loading...
  • europalso

    ideascentral