Το σχέδιο Σοίμπλε για Grexit το 2012: Αναλήψεις έως 8 ευρώ μέχρι την μετάβαση στο εθνικό νόμισμα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔20/12/2016 - 16:33 | Author: Newsroom

Συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης με την χώρα να επιβιώνει οριακά από «ευρωπαϊκό συσσίτιο», τους πολίτες να σηκώσουν από τις τράπεζες εως 8 ευρώ την ημέρα και τα νοσοκομεία να λειτουργούν οριακά εως ότου έρθει η πλήρης κατάρρευση με το τύπωμα εθνικού νομίσματος.

Αυτό περιλαμβάνει το σχέδιο Σόιμπλε για την έξοδο της χώρας από την ζώνη του ευρώ σύμφωνα με τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο που ως υπουργός Οικονομικών το 2011 – 2012 άκουσε δύο φορές τον γερμανό ομόλογό του να του το προτείνει.

Ο κ. Βενιζέλος μιλώντας στην επιτροπή της Βουλής για την αντιμετώπιση του δημόσιου χρέους περιέγραψε με λεπτομέρειες την πρόταση του γερμανού υπουργού Οικονομικών για «grexit» που για πρώτη φορά έπεσε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το 2011.

«Ο κ. Σόιμπλε μου έθεσε το θέμα δύο φορές. Σε μια συνάντηση το καλοκαίρι του 2011 που μετείχαν εγώ με τον κ. Ζαννιά και οι κ.κ. Σόιμπλε Ασμουνσεν, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών μας πρότεινε μήπως πάμε στην δραχμή. Μου είπε πως θα υπάρξει κρίση και πως μπορούν να βοηθήσουν με κάποια δισ. ευρώ και ένα καραβάνι αεροπορικό – μια αερογέφυρα – για να λύνει τα προβλήματα νοσοκομείων, σχολείων, παιδικών σταθμών και πως θα παίρνουμε από τις τράπεζες σφραγισμένα ευρώ – μη εμπορεύσιμα μέχρι την τύπωση εθνικού νομίσματος. Αυτό σημαίνει 50-60 ευρώ την εβδομάδα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος για να προσθέσει «μπορεί να το δεχτεί κανείς αυτό το πράγμα; Άλλο να μπεις στην ΟΝΕ και άλλο να βγεις. Είναι τελείως διαφορετική υπόθεση».

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral