Το ΔΝΤ αγοράζει χρόνο για την Μέρκελ, παραμένοντας στο ελληνικό πρόγραμμα – Η λύση για το χρέος το 2018

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔17/02/2017 - 00:43 | Author: Newsroom

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Die Welt, η Κριστίν Λαγκάρντ, υποσχέθηκε προ ημερών, στην Άνγκελα Μέρκελ, ότι το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα και πως η λύση για το χρέος μετατίθεται στο 2018.

Στο Βερολίνο λένε ότι η Ουάσιγκτον, όπου είναι η έδρα του ΔΝΤ, θέλει να στηρίξει τη Μέρκελ εν όψει των εκλογών του Σεπτεμβρίου. Λαγκάρντ και Μέρκελ γνωρίζονται καλά κι αλληλουποστηρίζονται, αφού, καθώς λένε, η καγκελάριος άνοιξε στη Γαλλίδα τον δρόμο για τη δεύτερη θητεία της ως επικεφαλής του Ταμείου.

Η Λαγκάρντ δε θέλει να φέρει προβλήματα στη Μέρκελ, καθώς υπάρχει γενικευμένη αβεβαιότητα παγκοσμίως.

Η Welt σημειώνει ότι το ΔΝΤ δεν επιβεβαιώνει κάτι τέτοιο επίσημα, αναφέροντας ότι η θέση του παραμένει αμετάβλητη, ότι δηλαδή χρειάζονται σκληροί όροι για την Ελλάδα και μία «ακριβή» ελάφρυνση χρέους για τους εταίρους της στην Ευρωζώνη.

«Το ΔΝΤ και το Βερολίνο παίζουν και πάλι ως μία ομάδα», αναφέρει η εφημερίδα, προσθέτοντας: «Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας το έχει καταλάβει αυτό εν τω μεταξύ. Οι τόνοι της κυβέρνησής του είναι σημαντικά πιο συγκρατημένοι από ότι σε προηγούμενες αντιπαραθέσεις. Στην Αθήνα έχουν, επίσης, κατανοήσει ότι δύσκολα θα υπάρξει και πάλι πολιτική στήριξη από τις ΗΠΑ, σε αντίθεση με ότι συνέβαινε με τον Μπαράκ Ομπάμα. Και ο μεγαλύτερος Ευρωπαίος υποστηρικτής του Τσίπρα, ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, δεν θα είναι επίσης πλέον στη θέση του».

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral