Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα με Λαγκάρντ. Εμπλοκή στη διαπραγμάτευση- Τι ζητά το ΔΝΤ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔30/03/2017 - 20:08 | Author: Newsroom

Λίγη ώρα πριν από το Euroworking Group και μερικές μέρες πριν από το κρίσιμο Εurogroup της 7ης Απριλίου, εμπλοκή παρουσιάστηκε στη διαπραγμάτευση, με το ΔΝΤ να βάζει ξανά στο τραπέζι όλα τα αιτήματά του για τα εργασιακά.

Την αποκάλυψη έκανε ο διευθυντής σύνταξης της Realnews και των «Ειδήσεων», Βασίλης Σκουρής, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του realfm 97.8.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε ο Βασίλης Σκουρής, η ελληνική πλευρά αναφέρει ότι οι Ευρωπαίοι δεν πήραν θέση στο θέμα, ενώ η κυβέρνηση δεν αναμένει συμφωνία έως τη συνεδρίαση του Euroworking Group το απόγευμα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η προγραμματισμένη για το απόγευμα συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα τελικά αναβλήθηκε, όπως και η σύγκληση του κυβερνητικού συμβουλίου υπό τον Γιάννη Δραγασάκη που αναμενόταν εντός της ημέρας.

Την εμπλοκή επιβεβαίωσε από τις Βρυξέλλες και ο ανταποκριτής της Realnews, Θάνος Αθανασίου.

Εξάλλου όπως αποκάλυψε ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1 Θανάσης Τσίτσας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Νωρίτερα, ο αναπληρωτής επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν Αλεξάντερ Βιντερστάιν και η εκπρόσωπος της ΕΕ Άννικα Μπράιτχάρτ, που ενημέρωσαν τον Τύπο, ανέφεραν ότι δεν έχει ακόμα επέλθει συμφωνία μεταξύ των ελληνικών αρχών και της τρόικας.

Ο αναπληρωτής επικεφαλής εκπρόσωπος, ερωτηθείς σχετικά, δήλωσε πως δεν έχει τίποτα να προσθέσει στην χθεσινή δήλωση της Άννικας Μπράiντχαρτ («δεν επιβεβαιώνουμε δημοσιεύματα που μιλάνε για συμφωνία») και η ίδια κάλεσε τα ενδιαφερόμενα μέρη να συνεχίσουν να εργάζονται για την ολοκλήρωσή της.

Loading...
  • europalso

    ideascentral