Θρίλερ με συνάντηση Σόιμπλε-Τόμσεν για την Ελλάδα – Προσκλήθηκε ή όχι ο Τσακαλώτος;

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔02/02/2017 - 19:33 | Author: Newsroom

Έντονη κινητικότητα και φημολογία υπάρχει τις τελευταίες ώρες για το… τρίγωνο «Τόμσεν-Σόιμπλε-Τσακαλώτου», σε μια στιγμή που οι διαπραγματεύσεις για τη δεύτερη αξιολόγηση βρίσκονται σε αδιέξοδο.

Πληροφορίες που κυκλοφόρησαν την Τετάρτη το βράδυ ήθελαν τον έλληνα υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο να έχει δεχθεί πρόσκληση από τον γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για συνάντηση στο Βερολίνο, παρουσία του Πολ Τόμσεν εκ μέρους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών προχώρησε κατόπιν σε διάψευση των ανωτέρω πληροφοριών σημειώνοντας τα εξής:

«Δεν υπάρχει σήμερα συνάντηση με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών. Ούτε είχε προγραμματιστεί κάτι τέτοιο. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας βρίσκεται σε συστηματική ανταλλαγή με το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών και το ΔΝΤ» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρει η «Καθημερινή», ανώνυμη πηγή στο Βερολίνο επιβεβαίωνε συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με εκπρόσωπο του ΔΝΤ. στο πλαίσιο των καθιερωμένων επαφών των δυο πλευρών. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, η συνάντηση που είχε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών ήταν με τον Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Τομέα του ΔΝΤ Πόουλ Τόμσεν.

Εάν πράγματι επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες αυτές, είναι σαφές πως στην ατζέντα της συνάντησης θα βρέθηκε το ελληνικό πρόγραμμα και το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Loading...
  • europalso

    ideascentral