Τέλη κυκλοφορίας: Προσοχή στην “παγίδα” για την πληρωμή τους

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔27/12/2017 - 12:11 | Author: Newsroom

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να επιδείξουν φέτος εκατομμύρια ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μηχανών, σε ότι αφορά την πληρωμή για τα του 2018.

Η ιδιαιτερότητα του 2017 έχει να κάνει με το γεγονός ότι η τελευταία εργάσιμη του έτους δεν είναι καθημερινή, καθώς 31 Δεκεμβρίου είναι Κυριακή.

Έτσι, για να αποφύγει στα σίγουρα κάποιος τυχόν …παρατράγουδα από την εκπρόθεσμη πληρωμή τους, θα πρέπει ως την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου να τα έχει εξοφλήσει ή να έχει δώσει εντολή για να πληρωθούν μέσω τραπέζης πριν από τα μεσάνυχτα της 29ης Δεκεμβρίου.

Κι αυτό καθώς εντολές που θα δοθούν αργά το βράδυ της Παρασκευής ή το Σαββατοκύριακο, θα εκτελεστούν την Τρίτη, όταν θα έχει δηλαδή λήξει η διορία για την εμπρόθεσμη καταβολή των .

Η προθεσμία λήγει στις 31 Δεκεμβρίου. Στην περίπτωση που ο υπόχρεος δεν καταβάλει το ποσό που του αναλογεί (με βάση την Ταυτότητα Οφειλής από την ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ), θα υποχρεωθεί να πληρώσει διπλάσια χρήματα.

Στα γκισέ (τράπεζες, ΕΛΤΑ κ.λπ.) οι πληρωμές μπορούν να γίνουν έως την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου και απαιτούν προμήθεια έως 2 ευρώ.

Loading...
  • europalso

    ideascentral