Σβίγκου: «Δεν αποδεχόμαστε τις παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ»

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔12/02/2017 - 19:19 | Author: Newsroom

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι από τη στιγμή που η διαπραγμάτευση είναι ακόμα ανοικτή, είναι «μέχρι ενός σημείου λογικό να ακούγονται πολλά, από διάφορες πλευρές, στο εσωτερικό και το εξωτερικό, για προφανείς λόγους».

Σημειώνει ότι «στόχος της ελληνικής πλευράς είναι μια κοινωνικά δίκαιη και βιώσιμη συμφωνία, που θα επιτρέψει την ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, έτσι ώστε να τονωθεί η ρευστότητα στην αγορά αλλά και να μειωθούν τα επιτόκια των ομολόγων» και πως «άμεση επιδίωξη είναι η διαμόρφωση των βασικών σημείων αυτής της συνολικής πολιτικής συμφωνίας μεταξύ όλων των εμπλεκομένων μερών». Προσθέτει ότι «υπάρχει η διάθεση για να ληφθούν πρωτοβουλίες έτσι ώστε να γεφυρωθούν οι διαφορές μεταξύ των εμπλεκομένων μερών το συντομότερο δυνατό».

«Όσο μας αφορά, τίποτα δεν έχει αλλάξει από τη συγκεκριμένη και δημόσια εκπεφρασμένη θέση μας, σύμφωνα με την οποία δεν είμαστε διατεθειμένοι να αποδεχτούμε παράλογες και αντικοινωνικές απαιτήσεις» τονίζει η Ράνια Σβίγκου σε συνέντευξή της, αναφορικά με τη διαπραγμάτευση.

Η κ. Σβίγκου τονίζει ότι η βελτίωση των οικονομικών δεικτών είναι δεδομένο που αναγνωρίζονται πλέον από την ΕΚΤ, το Eurogroup, την Κομισιόν και πως «ο μόνος που δεν θέλει να δεχτεί την πραγματικότητα είναι ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος συντάσσεται, για άλλη μια φορά, με την πιο σκληρή πλευρά των δανειστών».

Στο ερώτημα τι θα γίνει, «μέτρα λιτότητας ή εκλογές εδώ και τώρα;», αν δεν υπάρξει συμφωνία και συνεχιστούν να ασκούνται πιέσεις, η κ. Σβίγκου είπε: «Ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Κανέναν δεν συμφέρει στην Ευρώπη η παράταση της αβεβαιότητας ως προς το ελληνικό πρόγραμμα. Η δε συμφωνία του Αυγούστου πρέπει να γίνει σεβαστή από όλες τις πλευρές. Σε αυτό το πλαίσιο εργαζόμαστε για την επίτευξη μιας συνολικής συμφωνίας που θα λειτουργήσει θετικά για όλη την Ευρώπη». Σχετικά με τις εκλογές, σχολίασε ότι «ο μόνος που ξυπνάει και κοιμάται με τη σκέψη του σε αυτές είναι ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ, διότι ονειρεύονται την παλινόρθωση του κομματικού τους κράτους, την εξυπηρέτηση μικροπολιτικών και οικονομικών συμφερόντων και την ολοκληρωτική ισοπέδωση του κοινωνικού κράτους».

Loading...
  • europalso

    ideascentral