Στουρνάρας: Υπάρχουν άνθρωποι που δεν θα ήθελαν τη δικαιοσύνη ανεξάρτητη

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔31/07/2017 - 20:00 | Author: Newsroom

Οι θεσμοί μας υστερούν, τονίζει σε συνέντευξή του ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας.

“Οι θεσμοί μας υστερούν. Οι Έλληνες στο εξωτερικό μεγαλουργούν, διότι οι θεσμοί τους βοηθούν. Βέβαια υπάρχει μεγάλη πρόοδος. Ακόμα όμως υπάρχουν οχυρά κατά της αριστείας. Αυτό είναι μεγάλο λάθος” επισημαίνει ο κ. Στουρνάρας σε συνέντευξή του στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλό της “Αccenture Greece”.

O κ. Στουρνάρας προσθέτει: “Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι δεν θα ήθελαν τη δικαιοσύνη ανεξάρτητη για παράδειγμα. Αυτό είναι σημαντικό λάθος. Υπάρχουν συμπολίτες μας, οι οποίοι θέλουν τα πανεπιστήμια χωρίς αξιολόγηση. Και αυτό είναι πολύ μεγάλο λάθος. Τα σχολεία ακόμα. Υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι φοβούνται τον ανταγωνισμό. Αυτό είναι λάθος. Υπάρχουν άνθρωποι ακόμα που θέλουν κλειστά επαγγέλματα, που θέλουν πολύ περιορισμένα ωράρια λειτουργίας. Είμαστε μια τουριστική χώρα, κερδίζουμε από ανοιχτά ωράρια λειτουργίας, δεν χάνουμε. Θυμηθείτε πόσο κέρδισε η χώρα από το γεγονός ότι απελευθέρωσε την κρουαζιέρα”.

Επεσήμανε ακόμα την ανάγκη ύπαρξη πολιτικών «που να έχουν το θάρρος της γνώμης και να λένε την αλήθεια, την αλήθεια στον ευρωπαϊκό Νότο, στην Ελλάδα, στην Ιταλία και στην Πορτογαλία», ενώ παραδέχθηκε, μεταξύ άλλων, ότι ο λαϊκισμός δεν υπάρχει μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στον ευρωπαϊκό βορρά.

Τέλος, τάχθηκε υπέρ της διαμόρφωσης μίας πιο «ολοκληρωμένης ομοσπονδίας», ενώ έσπευσε να διασαφηνίσει: «Δεν μπορώ να πω σήμερα ότι είναι οι συνθήκες ώριμες για να καταλήξουμε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης, αλλά σαφώς μπορούμε να κάνουμε θετικά βήματα».

Loading...
  • europalso

    ideascentral