Στον εξωδικαστικό συμβιβασμό οι ελεύθεροι επαγγελματίες με 120 δόσεις

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔27/10/2017 - 18:00 | Author: Newsroom

Στις ρυθμίσεις του ρύθμισης των οφειλών των επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών προχώρα τώρα το υπουργείο Οικονομίας μετά την συμφωνία που πέτυχε αναφορικά με τις επιχειρήσεις που έχουν όφειλες από 20.000 έως και 50.000 ευρώ.

Σύμφωνα με στελέχη της κυβέρνησης η εβδομάδα που πέρασε ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητική όσον αφορά τις συζητήσεις με τους εκπροσώπους των θεσμών αλλά και τα τεχνικά κλιμάκια στο θέμα του εξωδικαστικού συμβιβασμού.

Η διαδικασία είναι αυτοματοποιημένη για τις επιχειρήσεις με όφειλες από 20.000 έως και 50.000 ευρώ και δεν θα απαιτείται μελέτη βιωσιμότητας για τις επιχειρήσεις που τηρούν βιβλία Β’ κατηγορίας καθώς στην κατηγορία αυτή ανήκουν μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις (ατομικές επιχειρήσεις, ΕΕ, ΟΕ και ΙΚΕ).

Τα κριτήρια που θα λαμβάνονται υπόψη για τη ένταξη στη ρύθμιση θα είναι τα έσοδα και τα έξοδα της επιχείρησης αλλά και τα περιουσιακά στοιχεία του επιχειρηματία και της επιχείρησης.

Η μηνιαία δόση που θα καλούνται να πληρώνουν όσοι τελικά ενταθούν θα υπολογίζεται μετά από την αφαίρεση των εξόδων της επιχείρησης ενώ δεν θα μπορεί να είναι μικρότερη των 50 ευρώ. Αναφορικά με τον αριθμό των δόσεων αυτός δεν θα ξεπέρνα τις 120 δόσεις για χρέη προς το Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις τράπεζες ,με δικαίωμα όμως των τραπεζών να παρέχουν περισσότερες δόσεις και έως 6 δόσεις για οφειλές προς εργαζόμενους.

Loading...
  • europalso

    ideascentral