Στον αρχαιολογικό χώρο των Αιγών ο Κ. Μητσοτάκης

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔23/04/2017 - 18:56 | Author: Newsroom

Τον αρχαιολογικό χώρο των Αιγών επισκέφθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ξεναγήθηκε στους τάφους των Μακεδόνων βασιλέων.

«Το μνημείο αυτό δεν είναι τυχαία ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς, είναι ένα μνημείο το οποίο ξεπερνάει τα ίδια τα όρια του ελληνικού πολιτισμού, δείχνει το μεγαλείο του Μακεδονικού πολιτισμού σε όλη του την έκταση και είναι ένας αρχαιολογικός χώρος που πιστεύω ότι ο κάθε επισκέπτης της Μακεδονίας θα πρέπει να επισκέπτεται» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, ολοκληρώνοντας την επίσκεψη του στην ταφική συστάδα του Φιλίππου του Β’.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι «200.000 άνθρωποι επισκέπτονται τον αρχαιολογικό αυτό χώρο κάθε χρόνο» και επισήμανε ότι ο αριθμός αυτός μπορεί και πρέπει να αυξηθεί πολύ περισσότερο.

Aξίζει να σημειωθεί ότι η πλακέτα που βρίσκεται στο στέγαστρο του μουσείου αναφέρει ότι τα εγκαίνιά του έγιναν το 1993 από τον τότε πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη παρουσία και της τότε υπουργού πολιτισμού Ντόρας Μπακογιάννη. Αναφορικά μ' αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε ότι κάθε φορά που βλέπει αυτό το μνημείο – παρακαταθήκη όχι μόνο για τον ελληνικό αλλά για τον παγκόσμιο πολιτισμό, ανακαλύπτει κανείς και κάτι καινούριο.

Τον πρόεδρο της Ν.Δ. συνόδευαν ο Γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης και τοπικά στελέχη του κόμματος.

Loading...
  • europalso

    ideascentral