Στο πλευρό της Ελλάδας η Ιρλανδία για την απομείωση του χρέους

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔01/02/2017 - 17:03 | Author: Newsroom

Ζητήματα ευρωπαϊκής πολιτικής και διμερών σχέσεων, καθώς και το Βrexit, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Κατρούγκαλου, με τον υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ιρλανδίας, Ντάρα Μέρφι.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, η συζήτηση διεξήχθη σε εξαιρετικό κλίμα και διαπιστώθηκε ουσιαστική σύγκλιση απόψεων σε τρέχοντα ζητήματα ευρωπαϊκής πολιτικής.

Μάλιστα, ο Ιρλανδός υπουργός δήλωσε την αλληλεγγύη της Ιρλανδίας στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για την απομείωση του δημοσίου χρέους, εκφράζοντας, παράλληλα, την αμέριστη στήριξη του ιρλανδικού λαού προς τη χώρα μας.

Περαιτέρω, οι δύο υπουργοί συζήτησαν, εκτενώς, την πορεία της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ (Brexit), όπου διαπιστώθηκε, σε σημαντικό βαθμό, ταύτιση απόψεων. Επίσης, σύμφωνα πάντα με το ΥΠΕΞ, εκφράσθηκε η ετοιμότητα για ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας σε όλους τους τομείς, με έμφαση, από ιρλανδικής πλευράς, στην ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας-Ιρλανδίας στον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας.

Loading...
  • europalso

    ideascentral