Στο αέρα πάγωμα των οφειλών και μετατροπή των επικουρικών ταμείων από τους θεσμούς

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔15/09/2016 - 20:23 | Author: Newsroom

Ισχυρές επιφυλάξεις για δυο μείζονα θέματα που έθεσε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ο υπουργός Εργασίας, εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των δανειστών με αποτέλεσμα τόσο η πρωθυπουργική εξαγγελία για πάγωμα των οφειλών για τους ελεύθερους επαγγελματίες, όσο και το αίτημα των επαγγελματιών για μετατροπή των επικουρικών ταμείων τους και των ταμείων εφάπαξ σε επαγγελματικά να βρίσκονται στον αέρα.

Σύμφωνα με το αρμόδιο κυβερνητικό στέλεχος, η τρόικα επιφυλάχθηκε να δει εμπεριστατωμένα στοιχεία και τεκμηριωμένες τις τελικές προτάσεις της ελληνικής πλευράς, προκειμένου να τοποθετηθούν οριστικά, κάτι που γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης τις επόμενες ημέρες.

Ο Γ. Κατρούγκαλος παραδέχτηκε ότι η συζήτηση για τις οφειλές των ασφαλιστικών Ταμείων συνδέεται με τη δημιουργία ακατάσχετου λογαριασμού και την ευρύτερη για την αναδιάρθρωση των επιχειρηματικών χρεών (τράπεζες, ασφαλιστικά Ταμεία και Εφορία), γεγονός που στην πράξη σημαίνει ότι όλα αυτά τα θέματα θα πρέπει να κλείσουν σχεδόν ταυτόχρονα.

Κυβερνητική αισιοδοξία για τα δημοσιονομικά

Να σημειωθεί ότι σήμερα λήγει η δεύτερη παράταση που έδωσε το υπ. Εργασίας για την κατάργηση του Αγγελιόσημου και σύμφωνα με αυτό, δεν θα υπάρξει νέα.

Αύριο θα γίνει συνάντηση με εκπροσώπους των δημοσιογράφων για να συζητηθούν οι περαιτέρω κινήσεων, με τον Γ. Κατρούγκαλο να θεωρεί ιδανική λύση την ύπαρξη ενός πόρου χρηματοδότησης που θα συμφωνηθεί μεταξύ εργαζόμενων και εργοδοτών.

Σε ό,τι αφορά τα προαπαιτούμενα του υπουργείου για την δόση των 2,8 δισ. ευρώ έχουν ήδη πάρει το δρόμος προς τη Βουλή για επικύρωση.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων για το εάν υπήρξαν ενστάσεις των Θεσμών σε ότι αφορά τα αντισταθμιστικά μέτρα σε όσους κόπηκε το ΕΚΑΣ ο υπουργός Εργασίας είπε ότι «απλώς ενημερώσαμε για τις κινήσεις μας», ενώ δεν τέθηκε από την ελληνική πλευρά ούτε το θέμα της επιβολής πλαφόν 10% για τις περικοπές στα αναδρομικά, για το οποίο θα υπάρξει νομοθετική παρέμβαση η οποία θα προβλέπει κατώτερη δόση 50 ευρώ.

euro2day

Loading...
  • europalso

    ideascentral