Στην Αθήνα ο Μοσκοβισί για προαπαιτούμενα και πλειστηριασμούς

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔06/02/2018 - 21:00 | Author: Newsroom

Οι καθυστερήσεις που παρουσιάζουν ακόμη οι ηλεκτρονικοί , η ολοκλήρωση του προγράμματος, αλλά και μια πρώτη γεύση από τη λύση-πακέτο που ετοιμάζει για χρέος και επόμενη μέρα θα είναι η ατζέντα του επιτρόπου αρμόδιου για θέματα οικονομίας, φορολογίας και τελωνείων κ. Πιέρ Μοσκοβισί στην Αθήνα στο τέλος της εβδομάδας.

Ο Γάλλος επίτροπος θα φτάσει στην Αθήνα την Πέμπτη και θα μείνει μέχρι και το απόγευμα της Παρασκευής και θα συνοδεύεται και από τον επικεφαλής της ομάδας της Ε.Ε. για την Ελλάδα Ντέκλαν Κοστέλο. Ο Ευρωπαίος τεχνοκράτης θα ξεκινήσει σε τεχνικό επίπεδο τη συζήτηση για την τέταρτη αξιολόγηση, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στον Μάρτιο. Παράλληλα βέβαια θα γίνει μια ενημέρωση και για τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης που βρίσκονται σε εκκρεμότητα και κυρίως την ομαλή συνέχεια των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Την ίδια ημέρα στις Βρυξέλλες θα συνεδριάσει και η Ομάδα Εργασίας του Eurogroup με το ίδιο θέμα, δηλαδή την ολοκλήρωση των προαπαιτουμένων της τρίτης αξιολόγησης ώστε να προχωρήσει και η εκταμίευση της δόσης των 5,7 δισ. ευρώ.

Το πρόγραμμα παραμονής του κ. Μοσκοβισί στην Αθήνα θα είναι αρκετά πυκνό. Θα συναντηθεί την Πέμπτη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο το πρωί και το μεσημέρι με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Το απόγευμα με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του «Κινήματος Αλλαγής» Φώφη Γεννηματά και τον πρόεδρο του ΣΕΒ Θεόδωρο Φέσσα, καθώς και με εκπροσώπους του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), ενώ θα επισκεφθεί και το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Αργά το απόγευμα θα είναι κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση του Economist The World in 2018 Gala Dinner.

Την Παρασκευή, νωρίς το πρωί ο Γάλλος επίτροπος θα μεταβεί στη Βουλή των Ελλήνων και θα απευθύνει ομιλία στα μέλη της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων σχετικά με το μέλλον της Ευρώπης και την εμβάθυνση της Οικονομικής και Νομισματικής Ενωσης. Αργότερα το πρωί ο κ. Μοσκοβισί θα μιλήσει σε φόρουμ με θέμα «Grèce: les chemins de l’espoir – Ελλάδα: οι δρόμοι της ελπίδας» και αμέσως μετά θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξανδρο Χαρίτση και τελευταίο θα συναντήσει τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη.

Loading...
  • europalso

    ideascentral