Σταθάκης: Ελπίζουμε σε πολιτικό πλαίσιο συμφωνίας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔17/02/2017 - 23:37 | Author: Newsroom

Σε πολιτικό πλαίσιο συμφωνίας ελπίζει για τα τρία θέματα που είναι το μεσοπρόθεσμο, η δεύτερη αξιολόγηση και το χρέος ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ.

Σταθάκης σύμφωνα με όσα δήλωσε το βράδυ σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Λαμία.

Ο κ. Σταθάκης σημείωσε με έμφαση ότι η συμφωνία για την αξιολόγηση έπρεπε να είχε επιτευχθεί χθες ωστόσο επέρριψε την ευθύνη για την καθυστέρηση στις παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ.

Πιο συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικές με το κλείσιμο της αξιολόγησης, ο κ. Σταθάκης σημείωσε ότι «τόσο εμείς ως κυβέρνηση, όσο και ένα μέρος των ευρωπαϊκών θεσμών, ισχυριζόμαστε ότι δε χρειάζεται ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα. Αυτά είναι τα δεδομένα. Υπάρχει βεβαίως η διαφορά άποψης από το ΔΝΤ που λέει ότι πιθανόν να χρειαστούν, υποθετικά, μέτρα. Εμείς επιμένουμε στην άποψη μας – και τα στατιστικά είναι με το μέρος μας. Με βάση τα δεδομένα της οικονομίας, θεωρούσαμε και θεωρούμε ότι δεν χρειάζονται πρόσθετα μέτρα, αν υπάρχουν κάποιες εγγυήσεις».

Όπως είπε ο κ. Σταθάκης, «προέκυψαν θέματα τα οποία όντως έβαλαν στη συζήτηση ένα πεδίο παραλόγου και δεν μπορούσε πλέον η κυβέρνηση, παρά να προσπαθεί να βρει λύσεις μέσα σε λογικά πλαίσια. Αυτό κάναμε όλο αυτό το διάστημα».

Ο υπουργός Περιβάλλοντος επανέλαβε τις θέσεις που έχει εκφράσει ο Ευ. Τσακαλώτος για μια «συνολική συμφωνία»: «Όταν λέμε συμφωνία, εννοούμε «όλα μαζί». Το έχει πει άλλωστε σ’ όλους τους τόνους ο κατεξοχήν διαπραγματευτής ο κ. Τσακαλώτος. Θα δούμε τη συμφωνία συνολικά. Αν συνολικά η συμφωνία είναι καλή, από κει και πέρα θα πάει στη Βουλή» ανέφερε ο υπουργός, για να συμπληρώσει ωστόσο πως «νομίζω ότι στο τέλος της ημέρας θα υπάρξει καλή συμφωνία και δεν ανησυχώ γι’ αυτό».

Loading...
  • europalso

    ideascentral