Σπίρτζης: Έως και τριπλάσια πρόστιμα για τους εύπορους οδηγούς

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔03/12/2017 - 20:00 | Author: Newsroom

Μέχρι και τρεις φορές πάνω από το κανονικό θα πληρώνουν τα της τροχαίας οι παραβάτες οδηγοί που έχουν υψηλά εισοδήματα με βάση τον νέο , δήλωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Σπίρτζης ανέφερε πάντως ότι όλα τα πρόστιμα θα είναι μειωμένα κατά 50% σε σχέση με τα σημερινά, ενώ θα καταργηθεί η έκπτωση 50% που ισχύει τώρα για όσους τα πληρώνουν εντός δεκαημέρου. Η λογική μας, τόνισε, είναι τα πρόστιμα της τροχαίας να μην έχουν εισπρακτικό αλλά παιδευτικό χαρακτήρα.

Ερωτηθείς για τις πληροφορίες ότι θα υπάρχει ειδική παράβαση για τις μούντζες, διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται να ποινικοποιηθούν με τον νεο ΚΟΚ οι προκλητικές χειρονομίες των απλών οδηγών στο δρόμο σε άλλους οδηγούς αλλά θα θεσπιστούν αυστηρά πρόστιμα για την αντικοινωνική συμπεριφορά των οδηγών που είναι επαγγελματίες. ««Δεν μπορεί να έχει την ίδια ανοχή η Πολιτεία απέναντι σε έναν απλό οδηγό και απέναντι σε έναν επαγγελματία οδηγό. Δεν μπορεί να τιμωρείται το ίδιο ένας που γράφει στο facebook με έναν που είναι επαγγελματίας δημοσιογράφος», είπε.
Μιλώντας για το ηλεκτρονικό εισιτήριο, είπε ότι μέχρι στιγμής έχουν κλείσει οι μπάρες σε πέντε σταθμούς του μετρό, ενώ έχουν εκδοθεί 370 χιλιάδες ηλεκτρονικές κάρτες. Εκατόν είκοσι χιλιάδες περισσότερες, από τις περίπου 250 χιλιάδες που ήταν με το παλιό σύστημα.

Σε ό,τι αφορά τις πλημμύρες στη Μάνδρα ο κ. Σπίρτζης αποκάλυψε ότι με βάση την αυτοψία που έκανε ο ίδιος στην περιοχή δεν υπάρχουν ιδιαίτερα καμένες εκτάσεις στο όρος Πατέρας που να συνέβαλαν στις πλημμύρες που στοίχισαν τη ζωή σε 23 ανθρώπους.Τα λάθη και οι παραλείψεις που είχαν γίνει στην περιοχή εδώ και 30 χρόνια ήταν η βασική αιτία, τόνισε.

ΚΟΚ: «Κόβεται» η έκπτωση στα πρόστιμα

 

Loading...
  • europalso

    ideascentral