Σουλτς κατά Σόιμπλε: Επικίνδυνη η πρόσφατη φλυαρία για το Grexit

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔20/02/2017 - 08:57 | Author: Newsroom

«Όποιος στρέφει την Ευρώπη και τη Γερμανία την μια κατά της άλλης διαπράττει αμάρτημα ως προς το μέλλον της χώρας μας. Δεν είναι συνετό να έρχεται προς συζήτηση συνεχώς το θέμα της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Πρέπει να αντιταχθούμε αποφασιστικά κατά εκείνων οι οποίοι διχάζουν την Ευρώπη. Γι’ αυτό και η πρόσφατη φλυαρία για το Grexit είναι επικίνδυνη», είπε ο Μάρτιν Σουλτς στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA), σύμφωνα με τηλεγράφημα του Αθηναϊκού πρακτορείου.

«Σε αυτούς τους καιρούς της παγκόσμιας ανησυχίας, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να παραμείνει η Ευρώπη ενωμένη. Μια λειτουργούσα Ευρώπη στην οποία οι μικροί και οι μεγάλοι συζητούν ως ίσος προς ίσον είναι επίσης η καλύτερη προστασία για τις θέσεις εργασίας στη Γερμανία», προσέθεσε ο υποψήφιος καγκελάριος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD).

Στροφή Σόιμπλε: Ποτέ δεν απείλησα με Grexit!

O Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αρνήθηκε, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ότι έχει πει πως η Ελλάδα θα πρέπει να αποχωρήσει από το ευρώ εάν δεν υλοποιήσει συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις. Οπως είπε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, η Αθήνα δεν θα έχει προβλήματα εάν υλοποιήσει τις συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις.

«Ποτέ δεν απείλησα (με Grexit)», δήλωσε μιλώντας στο δίκτυο ARD, λίγο πριν το κανάλι αναμεταδώσει πρόσφατα σχόλια του ίδιου για την Ελλάδα, ότι «δεν έχει ξεπεράσει το σημείο καμπής», πως «πρέπει να παραμείνουν οι πιέσεις» ή «δεν θα μπορεί να παραμείνει στη νομισματική ένωση».

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral