Σόιμπλε: Η Ελλάδα ζει πέρα από τις δυνατότητές της

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔18/11/2016 - 18:37 | Author: Newsroom

Σκληρή στάση συνεχίζει να κρατά απέναντι στην Ελλάδα ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος σε νέες του δηλώσεις επαναλαμβάνει τη θέση του για το ελληνικό χρέος.

«Η Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα με την εξυπηρέτηση του χρέους της την επόμενα δεκαετία», επανέλαβε για τρίτη φορά ο γερμανός υπουργός οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μιλώντας σε τραπεζικό συνέδριο στη Φρανκφούρτη.

Νέες αλλαγές ισχύουν από σήμερα στα capital controls

Ωστόσο, υπογράμμισε ότι η Αθήνα δεν έχει κάνει αρκετά, σημειώνοντας ότι δεν εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο, τα εργασιακά και την ρύθμιση της εσωτερικής αγοράς, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ανάπτυξη. Σε περίπτωση που δοθεί η ελάφρυνση χρέους, δεν θα προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις, σημείωσε ο γερμανός υπουργός, προσθέτοντας ότι «θα συμβεί το αντίθετο από το επιθυμητό αποτέλεσμα».
Νέο «φρένο» από Σόιμπλε: Η περικοπή χρέους δεν βοηθά - Η Ελλάδα ζει πέρα από τις δυνατότητές της
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών μιλώντας σε ειδική ενότητα του συνεδρίου με την επικεφαλής πολιτική συντάκτρια της Deutsche Welle επανέλαβε εκ νέου πως «το κούρεμα του χρέους δεν θα βοηθούσε την Ελλάδα», ενώ με επικριτική μάλλον διάθεση σημείωσε πως«η Ελλάδα ζει πέρα από τις δυνατότητές της».

Οσον αφορά στο ΔΝΤ, σημείωσε ότι θα πρέπει να συζητηθεί ο ρόλος του στα μελλοντικά ευρωπαϊκά προγράμματα.

Σχολιάζοντας το Brexit, είπε ότι «η Φρανκφούρτη είναι ένα υπέροχο μέρος για τις τράπεζες που αποχωρούν από τη Βρετανία».

imerisia

Loading...
  • europalso

    ideascentral