Σόιμπλε για συνέντευξη Τσίπρα: «Τώρα τα μέτρα, εάν και εφόσον χρειαστεί το χρέος»

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔26/04/2017 - 20:38 | Author: Newsroom

Μόνο μετά την εφαρμογή όλων των μέτρων θα εξεταστεί το ζήτημα του ελληνικού χρέους είναι η απάντηση του Βερολίνου στα όσα είπε στη συνέντευξή του σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων υ ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός είπε πως «αν δεν πάρουμε ελάφρυνση του χρέους, ακυρώνω τα μέτρα». Ο εκπρόσωπος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Ντένις Κόλμπεργκ μετά από σχετική ερώτηση απάντησε χαρακτηριστικά:

«Το πακέτο των μέτρων συγκεκριμενοποιείται αυτές τις ημέρες στις διαπραγματεύσεις που γίνονται στην Αθήνα με τους επικεφαλής των δανειστών και υπολογίζουμε πως θα εφαρμοστούν». Πρόσθεσε δε, ότι «υπάρχει ένα σημείο στη συμφωνία του 2016 που αναφέρει πως μόνο όταν εφαρμοστούν όλα τα μέτρα και υλοποιηθεί με επιτυχία το σύνολο του τρέχοντος προγράμματος δηλ. το 2018, το Eurogroup θα εξετάσει τα μέτρα για το ελληνικό χρέος, εφόσον κριθεί πως είναι αναγκαίο για να είναι βιώσιμο το χρέος».

Για τα όσα δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας ρωτήθηκε και ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας Στέφαν Ζάιμπερτ και είπε ότι συμφωνεί απόλυτα με το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών.

Όσον αφορά στη θετική αναφορά του Έλληνα πρωθυπουργού για τον Σόιμπλε και τον Μέρκελ, ο εκπρόσωπος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, είπε ότι Τσακαλώτος και Σόιμπλε έχουν πολύ καλή σχέση και θέλουν να προχωρήσουν με γρήγορα βήματα. Από την καγκελαρία, εκπρόσωπος της Άγκελα Μέρκελ επιβεβαίωσε πως όντως, η Άνγκελα Μέρκελ και ο Αλέξης Τσίπρας έχουν πολύ καλή σχέση τόσο στο θέμα του χρέους όσο και στο προσφυγικό.

Loading...
  • europalso

    ideascentral