Συνάντηση Τόμσεν – Σόιμπλε για την Ελλάδα. Χωρίς Τσακαλώτο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔02/02/2017 - 15:19 | Author: Newsroom

Έντονη κινητικότητα και φημολογία βρίσκεται τις τελευταίες ώρες σε εξέλιξη στο λεγόμενο τρίγωνο «Τόμσεν-Σόιμπλε-Τσακαλώτου», σε μια στιγμή που οι διαπραγματεύσεις για τη δεύτερη αξιολόγηση βρίσκονται σε αδιέξοδο.

Πληροφορίες που κυκλοφόρησαν την Τετάρτη το βράδυ ήθελαν τον έλληνα υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο να έχει δεχθεί πρόσκληση από τον γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για συνάντηση στο Βερολίνο, παρουσία του Πόουλ Τόμσεν εκ μέρους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών προχώρησε κατόπιν σε διάψευση των ανωτέρω πληροφοριών σημειώνοντας τα εξής:

«Δεν υπάρχει σήμερα συνάντηση με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών. Ούτε είχε προγραμματιστεί κάτι τέτοιο. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας βρίσκεται σε συστηματική ανταλλαγή με το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών και το Δ.Ν.Τ» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρει η «Καθημερινή», ανώνυμη πηγή στο Βερολίνο επιβεβαίωνε συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με εκπρόσωπο του Δ.Ν.Τ. στο πλαίσιο των καθιερωμένων επαφών των δυο πλευρών. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, η συνάντηση που είχε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών ήταν με τον Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Τομέα του ΔΝΤ Πόουλ Τόμσεν.

Εάν πράγματι επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες αυτές, είναι σαφές πως στην ατζέντα της συνάντησης θα βρέθηκε το ελληνικό πρόγραμμα και το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Σημειώνεται ότι στις 6 Φεβρουαρίου αναμένεται να συζητηθούν στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου οι δύο εκθέσεις για την Ελλάδα, που θα καθορίσουν εν πολλοίς και τη στάση που θα κρατήσει το ΔΝΤ προς την Ελλάδα.


thetoc

Loading...
  • europalso

    ideascentral